Alanya esnafının dikkatine! Son tarih 25 Şubat

ALESO Başkanı Nuri Demir yaptığı açıklamada basit usulde vergili olan esnafın 25 Şubat’a kadar Alanya esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başvurması gerektiğini söyledi.

Alanya esnafının dikkatine! Son tarih 25 Şubat

Manav, kuaför, kasap, marangoz gibi küçük esnaf şubat ayında geçen yılın kazancını vergilendirme ile bildirecek. Beyannameler 25 Şubat tarihine kadar verilebilecek. Basit usulden sonra mart ayında gelir vergisi mükellefleri gelirlerini beyan edecekler. Ev sahipleri de mart ayında gelirlerini bildirecekler. Gelir İdaresi Başkanlığı şubat ayında beyanname verecek olan basit usul mükellefler için bir rehber hazırladı. Buna göre basit usulde vergilendirilmek için öncelikle kendi işinde bilfiil çalışıyor olmak gerekiyor. Rehbere göre basit usulde vergilendirilmenin bazı özel şartları var. Buna göre satın aldıkları malları işledikten sonra satanların yıllık alımları tutarları 2018 yılı için 100 bin lira veya yıllık satışları tutarının 2018 takvim yılı için 148 bin lirayı aşmaması gerekiyor.  

“ESNAFIMIZI 25 ŞUBAT’A KADAR ODAMIZA BEKLİYORUZ”

banner111

Alanya Esnaf ve Sanaktarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, "Basit usuldeki vergilerde 2018'in vergileri 1 Şubat itibariyle başladı. Odamızdaki basit usuldeki vergili olanlar odamıza uğramaları, diğer odaların üyesi de kendi odalarına başvurmaları veya muhasebecilerine uğramaları gerekiyor. Geliri sadece basit usulde tespit edilen mükellefler 25 Şubat 2019 tarihine kadar yıllık gelir vergisi beyannamelerini defter-beyan sistemi üzerinden kayıtlı bulundukları vergi dairesine gönderecekler.  2018 yılı kazançlarına ilişkin olarak verilecek beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi iki eşit taksitte ödenecek. Birinci taksitin 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. İkinci taksidin de 30 Haziran tarihine kadar ödenmesi şartı bulunuyor. Ancak 30 Haziran hafta sonuna denk geldiği için 1 Temmuz’a kadar ödeme yapılabilecek. Basit usuldeki mükellefler eğer başka bir gelirleri varsa bunu da mart ayı içinde beyan edecekler” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 11:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83