Alanya esnafının talebini meclis kabul etti

Alanya esnafının talebini meclis kabul etti
Alanya Belediye Meclisi, Koronavirüs nedeniyle 4 aylık aranın ardından toplandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in başkanlığında Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda sosyal mesafeye uyulurken girişte ise ateş ölçümüm yapılıp maske dağıtıldı. Mecliste pandemi döneminde gelen yüksek su faturaları meclise konu oldu. AK Parti, "Zam yapıldı" derken, CHP kanadı, "Zam olmadı olan zammı da eski başkan yaptı" diye cevap verdi. Meclis toplantısı pandemi kuralları çerçevesinde 2’şer koltuk boş bırakılarak yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in açılışını yaptığı meclise üyeler eksiksiz katılım gösterdi. Faaliyet raporunun görüşüldüğü kısımda yasa gereği Alanya Belediye Başkan Vekili olan Kerim Aydoğan, meclis oturumunu yönetti. Öte yandan Alanya Belediyesi'nin faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

SU VE SİNEK TARTIŞMASI
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, "Pandemi sürecinde Büyükşehir ne yaptı derseniz. Zamlı su faturaları, cinsine göre sinekle mücadele. Biz Antalya lehine yapılan mücadelenin yanındayız. Emek hırsızlığı yapmayın. Katı atık tesisi, Aysultan projesi ve irili ufaklı birçok proje Menderes Türel'in projesi. Alanya'da sinek olmasının sebebi lavra döneminde yapılması gereken mücadelenin yapılmamasından. Yatırım yok, hizmet yok. Halkımıza sabırlar diliyoruz" dedi.

TÜREL ZAMANIN DA VARDI
Kiriş’in büyükşehir hizmetleri konusunda yaptığı eleştirilere Erkan Demirci cevap verdi. Demirci, "Geçmişte ve şu an polemik yaratmaya çalışmadım. Suya zam için ASAT genel kurulunun karar alması gerekir. Antalya İl Başkanı bu konuyu popülizm için kullanmaya çalıştı. Suya 1 lira bile zam yapılmadı. Bunu kendileri biliyor. Türel döneminde alınan kararla enflasyon artışı oranında zam yapılıyor. Bu da Türel'in kararı.

12 ay sinekle mücadele ediyor. Sanki Türel döneminde sinek yoktu da Böcek dönemde her tarafı sinek bastı algısı yaratılıyor. Araç ve personel sayımızı artırdık.

Böcek'in sözü gereği caddeler Alanya Belediyesi'ne devredildi. Tabanda onlarca insan hayır verilmesin dedi ama Böcek buna rağmen sözünde durdu. Sözünde duran insanın eleştirlmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

'HAZIRA KONMADIK'
Oylamaya sunulan 2019 yılı faaliyet raporu İYİ Parti Grubu'nun çekimser oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Yücel, "Alanya Belediyesi hiçbir zaman hazıra konmadı. Ekibiyle üretti. Projelerinin arkasında durdu. Tenkitler olacaktır. Ne kadar öneri ve tenkit alırsak da kendimizi o kadar geliştiririz diye düşünüyorum. Göreve geldiğimizde belediyenin bütçesini 4 kat artırmanın mutluluğunu yaşadık. Belediye 7-8 milyon TL personel bütçesi öderken şu an 2,5 milyon TL ödüyor. Üstgeçitler denildi. Mahmutlar-Kestel sınırına bakılırsa burayı kimin yaptığını görürsünüz. Belediye sarayı pandemi dönemi olmasına rağmen harıl harıl çalışılıyor. Tembellik yapmıyoruz. Hukuki süreçleri atlamadan işleri devam ettiriyoruz. Salı Pazarı'nı ve Avsallar Pazarı'nı yaptırdık. Bu yıl bitmeden hem kapalı otopark ve pazar yerine kazmayı vururuz diye inanıyorum. En çok şuna üzüldüm. Eğitime ve okullara yatırım yapılmadı denildi. Alanya Belediyesi okullar, yurtlar yaptırıyor. Sapadere'den Tırılar'a kadar 148 okulun temel altyapısına katkıda bulunduk. 8 okulu ikili eğitim sisteminden kurtardık. AHEP Üniversitesi'nin, Diş Hekimliği fakültesinin yeri Alanya Belediyesi'nin. Yıllar arasında yatırımda farklılıklar olabilir. Tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Arıcılara destek veriyoruz. Alanya Belediyesi'nin projeleri örnek alınan projeler. Sayıştay denetiminden geçtiğinde teşekkür yazıları yazılan projeler. Bugüne kadar her projeyi sağlıklı ve kontrollü bir şekilde yapıyoruz. Pandeminin ne zaman biteceği belirsiz. Bunun ardından ekonomi yönetmekte zorlanacağız. Her projeye açığım. Bunun içinden millet olarak iyi bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

ESNAFIN İSTEĞİ MECLİSTEN GEÇTİ
Yoğun gündemli mecliste, esnafla ilgili 2020 yılına ilişkin ücret tarifelerinin güncellenmesi talebi de yer aldı. 2020 yılı ücret tarifesindeki bazı ücret tarifelerinin güncellenmesi talebine ilişkin komisyonda görüşülen, "pazar yerleri ücret tarifesinin tekstil pazar yerlerinden 3 aylık ücretin, gıda, sebze ve meyve pazar yerlerinden 1 aylık ücretin alınmaması, mısırcı, kestaneci, portakal suyu satıcısı, simit satıcısı, ticari taksi işgaliye ücret tarifesinin, simit satıcılarından, kestane satıcılarından, mısırcılardan ve portakal suyu satıcılarından 3 aylık ücretin alınmaması, işletmelerin faaliyette bulunmadıkları dönemler için evsel katı atık ücreti alınmaması, Kız Öğrenci Yurdu Ücret Tarifesinin, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde Nisan, Mayıs aylarında yurt ücreti alınmaması" konuları meclisten geçti. Ayrıca, pandemi sürecinde kapalı kalması zorunlu olan Alanya Belediyesi tarafından kiraya verilen işyerlerinden kiralarının alınmaması, kapanması zorunlu olmayan ancak pandemi sürecinde işyerini açmayan esnafın kiralarının 3 ay ertelenmesine karar verildi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 19:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83