Alanya GES kapasite artışı ile güçleniyor

Alanya GES kapasite artışı ile güçleniyor
Yenilenebilir enerji kullanımının arttırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz Dağıtım AŞ ile Alanya Belediyesi arasında GES 1, GES 2 ve GES 3 Santrallerini kapsayan ve yüzde 8 güç artışı hedefleyen sözleşme imzalandı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Akdeniz Dağıtım AŞ Müşteri Operasyonları Direktörü Pervin Acar tarafından imza altına alınan bağlantı anlaşması ile toplam 3583,7 kWp kurulu gücü olan santrallerin iş bu proje ile 286 kWp güç artırımı yapılacak. Yüzde 8 olarak hedeflenen artış ile 3870 kWp güce ulaşacak santrallerin yüzde 8 oranında gelir seviyesinde de artış öngörülmekte.

İLK ADIMLAR 2017 YILINDA ATILDI

Alanya Belediyesi kent ölçeği için en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından bir tanesi olan güneş enerjisinden faydalanma kapasitesinin araştırılması adına önemli çalışmalara imza attı. Bu çalışmaların başlangıcı Alanya GES 1, Alanya GES 2 ve Alanya GES 3 Santrallerinin 2017 yılında devreye alınmasıyla yapıldı. Toslak Mahallesi Karadağ Mevkii’nde Alanya GES 1, Alanya GES 2 ve Alanya GES 3 Lisanssız Elektrik Üretimi Santrali Temmuz 2017 itibariyle devreye alındı. Sonrasında 2020 yılında devreye alınan GES 4 Santrali ile Alanya özelinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına değer katıldı. 2017 yılından günümüze kadar geçen sürede Alanya Belediyesi GES Santrallerinden toplam üretim miktarı 13.873.480,15 kwh olarak kayıt altına alınmış olup, bu süre zarfında Alanya Belediyesi toplam 9.605.238,79 TL gelir eldesi sağlamıştır.

BAŞKAN YÜCEL: “AMACIMIZ ÇEVRECİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, “Gelişen, değişen ve her geçen gün mevcut teknolojisini yenileyen günümüz dünyasında, hızla artan nüfus, özellikle artan nüfusla beraber fosil yakıt kullanımında meydana gelen artış, tüketimin kontrolsüz bir şekilde artması ve çevre bilincinin azalması gibi faktörler yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz için önemli bir neden. Bu anlamda çevreci projelerin geliştirilmesini hedefledik ve Güneş Enerji Santrali projemizi başlatıp hayata geçirdik. Kurulduğu günden bu yana hem enerji hem de gelir anlamında büyük başarı elde ettiğimiz tesislerimiz için yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu proje ile tesislerimizde toplam yüzde 8’lik gelişme sağlanacak” dedi. Başkan Yücel, Akdeniz Dağıtım AŞ Müşteri Operasyonları Direktörü Pervin Acar’a ve Doğu Antalya Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu’na sürece verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 19:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83