Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü fiyat takibinde

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Alanya'nın ülke turizmi ve tarım konusunda çok kritik ve öncelikli bir konumda olduğu belirtildi.

Alanya  İlçe Tarım Müdürlüğü fiyat takibinde

Etiket fiyatları ile Gıda işletmelerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edildiğinin belirtildiği açıklamada şunlara yer verildi:
"Tarihinden gelen birikimleri, Tarım ve Turizm sektöründeki potansiyeli ile Ülkemizin vizyonu olan marka bir şehirdir Alanya’mız. Türkiye Tarım ve Turizm ekonomisinin lokomotif sektörünün vitrinidir. Ülke Turizminin ve Tarımının başarısında çok kritik ve öncelikli konumdadır. Bu yönleriyle Alanya’mızın özel bir önemi vardır. Bakanlığımız ve İlçe Müdürlüğümüz çalışanları olarak bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmekteyiz. 
  
DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Tarım, Hayvancılık, Su Ürünleri ve diğer iş ve işlemlerimiz  devam ederken,  gıda işletmelerimize de  (üretim,satış ve toplu tüketim) yönelik denetimlerimiz Bakanlığımızca Gıda Kontrol Yetkisi verilen Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendislerimizce  aralıksız devam etmektedir.Tarım ve Orman Bakanlığımızın Talimatları doğrultusunda, Güvenilir Gıda, Sağlıklı Toplum anlayışımızla, ÇİFTLİKTEN SOFRAYA GIDA GÜVENİLİRLİĞİ POLİTİKAMIZIN Gereği, Gıda Denetimlerimizi 5996 SAYILI VETERİNER HİZMETLERİ,BİTKİ SAĞLIĞI,GIDA VE YEM KANUNU çerçevesinde Gıdanın üretimi, işlenmesi veya dağıtımının     herhangi bir aşamasında; sorun ortaya çıkmadan engelleme, tespit edilmesi halinde kaynağını bulma ve ortadan kaldırma  yaklaşımı içerisinde denetimlerimizi yapmaktayız. Müdürlüğümüz çalışanları olarak birinci prensibimiz GIDA İŞLETMELİRİMİZİ DENETLERKEN EĞİTMEKTİR.  Gıda İşletmelerimize verdiğimiz eğitimlerde, yaptığımız toplantılarda üzerinde durduğumuz öncelik, İŞLETMELERİN KENDİ KENDİNİ DENETLEMESİDİR. İşletmeler kendi kendini denetler ve uygunsuzlukları çözerler ise bizde Denetimimizi yapar, teşekkür eder, hayırlı işler diler ve mutlu bir şekilde işletmeden ayrılırız.Amacımız ceza değil, olumsuzlukları ivedi ve köklü çözmektir. İlçemiz de faaliyette bulunan tüm gıda işletmelerine (otel,restaurant,market,cafe-bar,kantin,pastane,fırın ve tüm gıda üretim yerleri)  Risk Esaslı Denetimlerimizi yapmakta, GGBS (Gıda Güvenlik Bilgi Sistemine) girmekteyiz. Tüketicilerimizin şikayetlerinin değerlendirildiği ALO 174 GIDA HATTIMIZ 24 saat esaslı hizmet vermektedir. Numune esaslı Laboratuvar Analiz destekli denetimlerimizi yapmaktayız. Gerekli durumlarda denetimlerimizde Jandarma Komutanlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde çalışmaktayız. İnsan Hayatını tehlikeye sokan olumsuz işletmeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunmaktayız.
  
FİYAT KONTROLÜ
      
Ayrıca Gıda Güvenilirliği denetimlerimiz sırasında Tüketicilerimizin mağdur ve suiistimal edilmemesi için, İşletmelerin uyguladığı fiyatlarda kontrol edilmekte, anormal ve spekülatif fiyat artışları ilgili Müdürlüklere ve Odalara bildirilmektedir.
Alanya’mızda toplam 3.917 gıda işletmesi (Üretim, Toplu Tüketim ve satış) faaliyet göstermektedir. 2018 yılı Ekim ayı itibarı ile gıda işletmelerimize 4.442 denetim gerçekleştirilmiştir. 171 işletmede olumsuzluk tespit edilmiş, düzeltme süreleri verilmiş, olumsuzluğu düzelten işletmeler haricinde 35 işletmemize Ceza uygulanmıştır.(146.921 TL) İşletmelerden değişik ürünlerden 229 adet numune alınmıştır. Alınan numunelerin 59 adeti alkoldür. Olumsuz numunelere gerekli yasal işlemler yapılmıştır. İlçemiz gıda işletmeleri ile ilgili ALO 174 Gıda Hattına 234 şikayet bildirilmiş, olumsuz olan 19 işletmeye ceza uygulanmıştır. Olumsuz numune sonuçları Bakanlığımıza bildirilmekte ve işletmeler Bakanlığımızca deşifre edilmektedir.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 12:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83