Alanya Kalesi her gün temizleniyor

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin en önemli kültürel mirası olan Alanya Kalesi’ndeki yürüyüş yolları ve gezinti alanlarını her gün düzenli olarak temizliyor.

Alanya Kalesi her gün temizleniyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hem kültürel hem de turizm açısından büyük önem gösterdiği Alanya Kalesi, temizlik ekipleri tarafından düzenli olarak temizleniyor. Araçların ve insanların giriş yapamayacağı tenha bölgeler dahil olmak üzere yürüyüş ve gezinti alanları her gün temizlenerek ziyaretçilerin sorunsuz bir gezi turu yapması amaçlanıyor.

“VATANDAŞLARIMIZI KALE TEMİZLİĞİNDE HASSASİYETE DAVET EDİYORUM”

Bilinçsiz kişi ya da kişilerce tarihi Alanya Kalesi’nin belli başlı bölgelerindeki duvarlara yazılan yazıların temizlenmesi sit alanı olması nedeniyle yapılamıyor. Özellikle restore edilmesi gereken bölümlerle ilgili Kültür Bakanlığı, Müze Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi’nin koordineli çalışması gerektiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Alanya Kalesi gerek kültürel gerekse turizm açısından şehrimizin en önemli noktası. Alanya Belediyesi olarak ekiplerimiz bu bilinçle Kalemizi her gün temizliyor. Maalesef bilinçsiz kişilerce duvarlara ve surlara yazılan yazılar sit alanı olması sebebiyle tarafımızca temizlenemiyor. Bu konuda Kültür Bakanlığımız ve Müze Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma gerçekleştirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızı da Kalemizin korunması ve temiz tutulması hususunda hassasiyete davet ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 15:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83