Alanya'lı esnaflara Mesleki Yeterlilik belgesi dağıtım töreni düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Alanya Esnaf odası, MYK Yetkili Kuruluş Kaynes Uluslararası Eğitim Belgelendirme ve Leyna Estetik Akademi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yapılmaya başlayan sınavlarda başarılı olan esnaflara belgeleri esnaf odası merkezinde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Alanya'lı esnaflara Mesleki Yeterlilik belgesi dağıtım töreni düzenlendi
Törende Kuaför Seviye 4, Güzellik Uzmanı Seviye 4, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 (Galericilik) mesleki yeterlilik belgeleri sahiplerine dağıtıldı.

Esnafların yoğun ilgi gösterdiği törene Esnaf Odası Yöneticileri, Leyna Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aykanat ve Kaynes Yetkilileri katıldılar. Esnafların yoğun ilgi gösterdiği törende projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere birer plaket verildi.

Törende kısa bir konuşma yapan Alanya Esnaf odası başkanı Nuri Demir Mesleki Yeterlilik belgelerinin önemini bir kez daha vurgulayarak, yeni belge zorunluluğu getirilen alanlardaki meslekler hakkında bilgi verdi.

Başkan Demir özellikle emlak alım satım sektöründe faaliyet gösteren üyeler için belge zorunluluğu süresinin yaklaştığını ve yaz döneminde oluşacak yoğunluğa takılmadan bu sektörde faaliyet gösteren şahıs ve firmalara Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 mesleki yeterlilik belgelerini almaları konusunda çağrı yaptı. 

Öte yandan ikinci el araç – galericilik işi yapanları da mesleki yeterlilik belgesi alma için yasal sürenin dolmak üzere olduğunu belirtti. Diğer taraftan yine servis aracı şoförlerinin belge almaları gerektiği üzerinde durdu. 

Esnafların hızlı bir şekilde mesleki yeterlilik belgesi başvuruları için esnaf odasına müracat edebileceğinin altını çizen başkan Demir, belge almaya hak kazanmış esnaflara belgesini takdim etti. 

Leyna Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aykanat, yaptığı konuşmada gerek cezai meyyidelere maruz kalınmaması gerekse de ölçme değerlendirmesi kalite güvencesi sağlanmış bir sistemle yapılarak verilen MYK onaylı mesleki yeterlilik belgelerinin esnaflara büyük bir prestij kazandırdığını belirtti. 

Tören belge ve plaket takdimi son buldu.


Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2020, 19:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83