ALANYA-MANAVGAT İL POLEMİĞİ MATSO'YU GERDİ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'ının (MATSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Manavgat’ın Alanya’ya bağlanarak Alanya’nın büyükşehir yapılması iddiaları damga vurdu.

ALANYA-MANAVGAT İL POLEMİĞİ MATSO'YU GERDİ

 MATSO Meclisi, iddialara ve bu doğrultudaki taleplere sert tepki gösterdi. Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Alanya’da bir sivil toplum örgütü başkanı tarafından gündeme getirilen ve Manavgat Blediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından da tepki gösterilen Manavgat’ın Alanya’ya bağlanarak Alanya’nın Büyükşehir yapılması konusunu değerlendirdi. Başkan Boztaş, Manavgat ekonomisi, coğrafi yapısı, kültürü ile il olabilecek bir kent olduğunu söyledi. Manavgat’ın turist sayısı ve turizm geliri, ihracatı, sigortalı iş yeri ve sigortalı çalışanı ile Antalya’nın en büyük ilçesi olduğunu hatta turizm geliri ile Avrupa’da 29 ülkeden daha fazla gelir elde ettiğine değinen Boztaş, Manavgat’ın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Manavgat’ın 90 bin olan sadece sigortalı işçi sayısının birçok ilin nüfusundan daha fazla olduğunu hatırlatan Boztaş, “Ülkede eğer bir yer il olacaksa Manavgat bunların başında gelir. Biz ilçe olarak 90’lı yıllardan bu yana il olabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın bu konuda hassasiyetini hiç kimse göz ardı edemez” diye konuştu.

banner111
Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e bu konuda tam destek verdiklerini söyleyen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Sayın başkanımın da açıkladığı gibi biz Manavgat olarak il olma konusunda her türlü şartı hazır etmiş bir ilçeyiz” dedi.
Oda faaliyetleri ve ilçenin ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Boztaş, turizmdeki kırılma nedeniyle ilçe ekonomisinde yaşanan krizi değerlendirdi. Boztaş, konuyla ilgili hazırlattıkları raporu, ilgili kurum, kuruluş ve bakanlıklara ilettiklerini söyledi. Konuyu her platformda dile getirdiklerine söyleyen Boztaş, orta ve küçük esnafa yönelik sıkıntıların her geçen gün arttığını, bunun önümüzdeki süreçte daha da artacağını hissettiklerini ifade etti. Ahmet Boztaş “İlçe ekonomisini çeşitlendirilmesi gerektiğini yaşayarak görüyoruz. Pazar ve ürün çeşitlendirilmesi gerekiyor ama şu anda acil olarak küçük esnafa yönelik verilen kredilerin faizsiz bir şekilde ötelenmesi ve faizsiz olarak yeni kredilerin verilmesi gerekmektedir” dedi. 
Dilek ve temenniler bölümünde söz olan Meclis Üyesi Fatih Tatar ise geçmiş dönemde Manavgat’ın il olması için halk olarak büyük mücadele verdiklerini söyledi. 20 yıl sonra aynı kişi tarafından yeniden gündeme getirilmesinin manidar olduğunun altını çizen Tatar, böyle bir şeyi Manavgat halkı ve yöneticilerinin asla kabul edemeyeceğini belirtti. Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin sosyal, kültürel, ekonomik ve akraba bağları nedeniyle bu konuda daima Manavgat’tan yana tavır aldığını kaydeden Tatar, hiçbir devlet yetkilisinin bu konuyu göz ardı edemeyeceğini söyledi. Tatar, “Bir yer il olacaksa Manavgat ilk sıradadır. Belediye Başkanımız ve siyasilerimizin de bu konuda duyarlı olması çok önemlidir. Her zaman olduğu gibi MATSO olarak da bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Ülke genelinde aklıselim siyasetçilerin Manavgat’ı göz ardı edemez ve bir ilçenin büyükşehir yapılarak Manavgat’ın da oraya bağlanması konusuna söz konusu olamaz. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Manavgat Belediye başkanımızda açıklama yaptı. İlçe halkı olarak bu konu desteklenmelidir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83