Alanya minik Efe'ye ağlıyor

Alanya'da 4 yıldır lösemi tedavisi gören 10 yaşındaki Efe Güney, ilik nakli olmasına rağmen yaşam savaşını kaybetti. Efe Güney, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Alanya minik Efe'ye ağlıyor
Sugözü Mahallesi'nde oturan 37 yaşındaki Ali ve 32 yaşındaki Esma Güney çiftinin oğulları Efe, 4 yıl önce lösemi şüphesiyle  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tahliller sonunda Efe'ye lösemi teşhisi konuldu. Aynı hastanede tedavisine başlanan Efe Güney'e 1 yıl ağız, 1 yıl da damar yolundan olmak üzere kemoterapi uygulandı. Tedaviye cevap veren Efe Güney, 2015 yılı şubat ayında hastalığı atlattığı gerekçesiyle kemoterapi sonlandırıldı.

İLİK ARANDI

Aradan geçen sürede durumu iyiye gittiği düşünülen Efe Güney'in, 2015 ekim ayında  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki kontrollerinde hastalığının tekrar ettiği tespit edildi. Doktorlar Efe'nin sağlığına kavuşabilmesi için ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Bunun üzerine aile Efe'yi  Antalya'da özel bir hastaneye yatırırken, ona uygun ilik bulabilmek için de araştırmalara başladı.  Sağlık Bakanlığı'nın  Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve kendileri de dahil olmak üzere akrabaları ve çevresindekilerden uygun ilik arayan ailenin çabaları sonuçsuz kaldı.

4 YILDIR SAVAŞIYORDU

Ulusal medyada konuya ilişkin haberlerin yer almasının ardından mart 2016'da ilik bulundu.  Türkiye ve  Almanya'dan ilik bulunmasıyla tedavisine başlanan Efe'ye  Antalya'daki özel bir hastanede geçen yıl mayıs ayında ilik nakli yapıldı. Nakil olduğu günden bu yana hastanede tedavisi süren Efe, önceki gün akşam yaşamını yitirdi.

ALANYA'YA DEFNEDİLDİ

4 yıllık lösemi savaşında yenik düşen Efe Güney'in cenazesi dün memleketi  Alanya'ya getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazına ailesi ve akrabaları katıldı. Namazın ardından Cikcilli Mahallesi'ndeki Hacı Baba Mezarlığı'na defnedilen Efe'nin cenaze töreninde baba Ali Güney gözyaşlarına hakim olamadı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 16:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83