Alanya'nın beklediği yolda sona gelindi

Cikcilli Mahallesi ile Tavşandamı arasındaki ulaşımı kolaylaştırarak, yayla yollarındaki trafik yoğunluğunu azaltacak ve ulaşımı 10 km daha kısaltacak yeni imar yolunda sona yaklaşıldı.

Alanya'nın beklediği yolda sona gelindi
Yol çalışmalarının sürdürüldüğü alanda Başkan Yardımcısı Adem Er ve Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut ile incelemelerde bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, basın mensuplarına bilgi verdi. Yücel, “ Cikcilli ile Tavşandamı arasında açımı devam eden imar yolumuzun sonuna yaklaşıyoruz. Yol tamamlanınca, yaylalar arasındaki ulaşımı sağlayan mevcut yol 10 km daha kısalacak. Yayla yollarındaki trafik yoğunluğu azalacak; vatandaşlarımız hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edecek” dedi.

“KALİTELİ BİR YOL OLACAK”

Yaklaşık bir yıldır hafriyat ve yol açım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Kuzeyden ve güneyden, doğu ve batıdan iş makinelerimiz bugün tam orta noktada birleştiler. Hemen hemen yolun açım aşaması bitti. Bundan sonra istinat yapıları, drenajları ve üst yapılarına başlanacak. İnşallah bu yıl sonuna kadar zemin yapısına güvenebilirsek asfaltını da yapacağız. Eğer zeminde eksik bir durum görürsek de gelecek sezon başında çok kaliteli, güzel bir asfaltlama çalışması yapacağız.” ifadelerine yer verdi. 


“BU YOLUN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”

“Bu yolun önemini biliyoruz” diyen Yücel, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“Çünkü hem güneyin trafiğini rahatlatacak hem de Oba, Çıplaklı, Cikcilli’yi, Kuzey Alanya’ya bağlayacak. Aynı zamanda Küçükhasbahçe, Büyükhasbahçe, Tepe ve Sugözü’nde ikamet eden vatandaşları da bir birine bağlayacak. Yine Oba, Çıplaklı, Cikcilli mahallelerinden Mahmutseydi, Süleymanlar, Türktaş mahallerine ve yaylalara giden vatandaşlarımız için zaman ve yol çok daha kısalacak”.





“TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK, ZAMANDAN TASARRUF EDİLECEK”

Tavşandamı yolunun Alanya için önemini bir kez daha vurgulayan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Her şeyden önemlisi hem trafik yoğunluğu azalacak hem de zamandan tasarruf edilecek. Yıllardan beri beklenen, arzu edilen bir güzergahtı. Açımı yapılan yol 4 km, ama güzergahı 10 km daha kısaltıyor. Çok şükür bizlere nasip oldu. En yakın zamanda istinat duvarını, altyapısını, asfaltını yaparak halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2017, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83