Alanya'nın bisikletli tanıtım elçisi

Alanya'da yaşayan üniversite öğrencisi Onat Kasapoğlu, bisiklet sürerken çektiği görüntüleri internette paylaşarak turistik ilçenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Alanya'nın bisikletli tanıtım elçisi
Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık 3. sınıf öğrencisi Onat Kasapoğlu, bisiklet tutkusunu, son yıllarda hız ve aksiyonla birleştirmek için downhill (iniş) sporu yapmaya başladı.

Dağ bisikletinden farklı özelliklere sahip bisikletle bir tepeden aşağı hızla inilerek zamana karşı yarışılan spor dalı downhill'in  Türkiye'deki önemli temsilcilerinden 20 yaşındaki Onat Kasapoğlu, bisiklet sürerken çektiği görüntülerle  Alanya'yı tanıtıyor. Kasapoğlu'nun bol adrenalinli ve güzel manzaraların yer aldığı görüntülerini internette binlerce kişi ilgiyle takip ediyor.

Alanya Kalesi başta olmak üzere ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri arasında downhill yapan Kasapoğlu, bisiklet sürerken kaskında takılı kamerasıyla da çektiği görüntüleri sosyal medya aracılığıyla yayınlıyor.

"Günde 5,6 saat bisiklet sürüyorum"

Kasapoğlu, en büyük hayalinin bu alanda kurulacak milli takımda kendisine yer bulmak olduğunu söyledi. Bunun için de hep hazır olması gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, günde 5-6 saat bisiklet sürdüğünü dile getirdi.

Bu sporu yapmak için bilgi ve tecrübenin şart olduğuna işaret eden Kasapoğlu, "Bu iş için ne patikaya ne asfalta ne de düz yola ihtiyaç duyuluyor. Gözünüzün kestiği herhangi bir noktada iniş yapabilirsiniz. Bu işte belirlediğimiz en önemli etken 2 kilometrelik sabit inişin olması." dedi.

Alanya Kalesi'nde uygun parkurların bulunduğunu, "tarihin içerisinde" bisiklet sürmenin bir ayrıcalık olduğunu anlatan Kasapoğlu,  Alanya'nın tanıtımına katkı sağlama fikrinin de bu antrenmanlar sırasında çıktığını ifade etti.

"Alternatif turizme katkı sağlamak istiyorum"

Kayseri'de geçen yıl yapılan yarışlara yabancıların ilgisini fark ettikten sonra bisiklet sürerken yaptığı çekimleri internet üzerinden paylaştığını anlatan Kasapoğlu, "Ülkemizin yurt dışında yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Ülkemizin güzelliklerini bu insanlara göstermek, alternatif turizme katkı sağlamak istiyorum. Özellikle  Avrupa'da ülkemiz hakkında yapılan yanlış bilgilendirmelere kendi dünyamla yine bu dünyanın insanlarına anlatmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Yurt dışında downhill'in gelişmiş olduğunu dile getiren Kasapoğlu, bu sporla turistlerin ülkeye ve ilçeye ilgisinin artacağını söyledi.

Kasapoğlu, "Alanya, bisiklet, triatlon gibi birçok spora öncülük ediyor. Bu spora da öncülük edeceğini düşünüyorum. Bu sporun turistik açıdan popüler olması işimi kolaylaştıracaktır." şeklinde konuştu.

Her sporda olduğu gibi bu sporun da tehlikelerinin farkında olduğunu anlatan Kasapoğlu, "Bir futbolcu, sahada nasıl kalp krizi geçirip, kafasını çarpıp yaralanabiliyor ise bizde de ufak tefek tehlikeler var. Parkuru yapmadan önce zaten o noktadan çıkıyoruz, kritik noktaları belirliyoruz ve ona göre iniyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 15:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83