Alanya'nın buluşma noktası olacak

Büyükhasbahçe Mahallesi Tavşandamı Mevkii’nde bulunan 50.000 m²’lik rekreasyon alanında inşaatına başlanan Tavşandamı Rekreasyon Alanı projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Alanya'nın buluşma noktası olacak

 Yaklaşık 3 ay önce çalışmaların başladığı alanda otopark, yöresel satış atölyeleri, amfi tiyatro binası ve büfe gibi yapıların inşaatı tamamlandı. Süs havuzu ve kamelyaların imalatının devam ettiği projenin 2017 Mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor. 

banner111
Tavşandamı Rekreasyon Alanı’nda seyir platformları, ahşap gezinti platformları, piknik alanları, çocuk oyun alanları ve 400 kişilik amfi yer alacak. 4.248.061.00 TL’ye ihalesi ve iş yeri teslimi yapılan Tavşandamı Projesi’nin,  Mayıs 2017’de bitirilmesi hedefleniyor.   

TAVŞANDAMI AYNI ANDA 5 BİN KİŞİYE HİZMET EDECEK

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Tavşandamı’nın cazibe merkezi olacağını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Aynı anda 5 bin kişiyi ağırlayabilecek şekilde tasarlanan  projemiz tamamlandığında, konumu itibari ile cazibe merkezi olacak. Tüm hızıyla devam eden çalışmaları, 2017’nin Mayıs ayında tamamlanmayı planlıyoruz.’’ dedi.  

PROJEDE 400 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO DA YER ALIYOR

Projenin 2 ayrı bölümden oluştuğunu belirten Başkan Yücel, şunları kaydetti: “Birinci bölüm halkın piknik yapabileceği bir alan olarak tasarlandı; 2. bölüm ise; bağımsızlığımızın simgesi 30 mt’lik bayrak direğinin projenin merkezinde yer aldığı, atölye, kafeterya, süs havuzu ve 400 kişilik amfi olarak tasarlandı. Alanya’nın tamamına hakim bir manzaraya sahip bu alan ziyaretçilerini farklı öğelerle karşılayacaktır.”

DOĞAL ORTAMA UYGUN BİTKİ ÇEŞİTLERİYLE DONATILACAK

Rekreasyon alanında kullanılacak tüm bitkisel öğelerin arazinin doğal yapısına ve Akdeniz bitki örtüsüne uygun olarak seçildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yücel, “Alanımız 14 çeşit 7272 adet mevsimlik ve yer örtücü, 22 çeşit 1088 adet ağaç ve 20 çeşit 971 adet çalı ile peyzaj düzenlemesi açısından çok zengin bir floraya sahip olacak.  Proje tamamlanınca Tavşandamı zengin bitki çeşitliliği ile doğal ortama uygun bir dinlenme ve seyir alanı haline gelecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 14:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83