Alanya'nın eski Başsavcısından örnek karar

Adana’da şehit annesine hakaret eden otobüs şoförü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alanya'nın eski Başsavcısından örnek karar
Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan tarafından kullandığı özel halk otobüsüne ücretsiz kartla binen şehit annesine söylediği sözler ve davranışları nedeniyle gözaltına alınan şoför Eren G., ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından 1. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ali Yeldan bilindiği üzere bir dönem Alanya'da da aynı görevde bulunuştu. 

Olay nasıl olmuştu?

Şehitler vatanı yaşatmak için can verirken, bazı kendini bilmezler onların emanetlerine değil sahip çıkmak hakaret bile ediyor.

Yaşanan son olayın adresi Adana. Kendine tanınan haktan dolayı Adana'da özel halk otobüsüne ücretsiz kartıyla binen şehit annesinden şoför, yolculuk ücreti olan 2,5 lirayı istedi.

Yaşlı kadının "Sen askerliğini yaptın mı, biz bu vatana şehit verdik" demesinin üzerine ise şoför "Vermiş olabilirsin, bu otobüs mazot yakıyor, devletin de Allah belasını versin." dedi.

Adana Valiliğinin talimatı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce bahse konu görüntü incelendiğinde, araç şoförünün Şehit Aileleri ve Devleti alenen aşağıladığı için araç sürücüsü Eren Güngör, Adana Cumhuriyet Başsavcılığından talimat alınarak, adli işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

Öte yandan, Eren Güngör’ün kullandığı halk otobüsünde trafik denetleme şube müdürlüğünce eksiklikleri tespit edilerek, karayolları trafik kanununa istinaden idari para cezası uygulanırken, zabıta ekiplerince şahsın kıyafet eksikliği ve yolcuya kötü davranmaktan idari işlem başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 17:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83