Alanya'nın gündemindeki DEMAŞ'ta uzlaşı sağlandı

Alanya'nın gündemindeki DEMAŞ'ta uzlaşı sağlandı
Alanya Posta TV'ye konuk olan AK Parti'li Alanya Belediye Meclis üyeleri, ilçeye yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin görüşlerini bildirdi.

AK Parti Sözcüsü, Alanya ve Antalya ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, Alanya Belediye Encümen Üyesi Arif Tok, AK Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şenli, Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı hizmetleri Alanya Posta TV'de değerlendirdi. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin konuşulduğu Gaye Coşkun'un sunduğu Haberin Manşeti programında, sorunlarda dile getirildi.

'2019 GÜZEL BİR DÖNEMDİ'

İttifak sayesinde tamamlayıcı olduklarını belirten Tok, geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Meclisi'nde görüşülen faalyet raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Tok, "Bütçe gerçekleşme oranı anlamında iyi bir yıldı. Seçimden sonraki ilk yıl olmasıyla güzel bir dönemdi 2019. Temel hedeflerimiz belediyenin üzerine düşen ne varsa denk bütçeyle gidip, hedeflerimiz projelerimizi tamamlamak" dedi.

SON SÖZ BÜYÜKŞEHİRDE

DEMAŞ ile ilgili ortak bir karara vardıklarını ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüleceğini belirten Kiriş, "DEMAŞ'ta karma bir yapı var. Çok büyük bir alan 14 bin metrekarelik tamamen karma bir yapı olacak. Hem ticaret, hem Sanat Merkezi, Kültür ve sosyal tesis alanı olacak. Otopark olacak. Burası hayata geçerse o bölgenin vizyonunu, hem çekim kaynağı oluşturacak, hem de trafiğini düzenleyecek, ihtiyacı karşılayacak. Alanya'nın 35-40 yılına hükmedecek bir alan olacak" dedi.

'TRAFİĞİ RAHATLATTI'

Alanya Belediyesi'nin Atatürk Caddesi'ndeki çalışmasından bahseden Kiriş, "Alanya'nın ciddi anlamda trafiğini rahatlatdığını düşünmekteyim. Tek araba zor geçiyordu artık ambulans bile bir kere çalıp sireni geçebiliyor" dedi.

'SEÇİMDE KAYBEDİNCE GERÇEKLEŞTİREMEDİ'

Menderes Türel'in de Atatürk Caddesi ile ilgili projenin olduğunu ancak seçimde kaybetmesi sonucu gerçekleştiremediğini dile getiren Şenli, "Menderes Türel'in Atatürk Caddesi ile ilgili çok ciddi bir projesi vardı. Yolu ile kaldırma ile ışıklandırması ile seçimden sonra yapma planı vardı ama en son seçimde kaybedince olmadı" dedi.

'BALKONDA OTURAMIYORUZ'

Kiriş, " En büyük sıkıntılarımızdan birisi Alanya yapılan hizmetlerin azalması. Sinek ekibimiz aynı ekip devam ediyor ama lavra döneminde mücadele edilmesi gerekiyordu ki kuluçka döneminde iken yok edilmesi lazım. Bunun yeterli yapılmadığını biliyoruz. Mücadele Alanya genelinde yapılmadı. Akşam saatlerinde balkonda oturamıyorum. Şu anda yapılan ilaçlama sadece geçici anlık çözüm. Sinekler ciddi rahatsızlık veriyorlar. Bunun siyaseti yok.

'NİYE HALA SİNEK VAR?'

Menderes Türel zamanında da böyle bir durumla karşılaşmıştık. O zamanlar belde belediyeler kendi ihalelerini yapıp devretmediği için bu sorunla karşılaşılmıştı. Menderes Türel Martın 29'unda belediyeyi aldı. İlaçlama dönemi çoktan bitmişti ama bu olayın üstüne tam 1 sene geçti. Biz daha önce Böcek'i bu konuda uyardık. Ama bize 'Menderes Bey bütün sinek ekibini seçim çalışmalarına dağları göndermiş adam yoktu sinek çalışması yapacak' dedi. Kendine göre bir gerekçesi vardı. Şu anda gerekçesi ne? Şu anda seçim yok eleman fazlası var aracı da var niye hala sinek var?" diye konuştu.

'PROJEYİ ÇİZMEK 1 HAFTALARINI ALIR'

Aysultan Plajı ile ilgili duyarsız kalındığını söyleyen Kiriş, "Aysultan ile ilgili 5 proje gerekiyor. İkisinde eksik var ve bu iki projeyi çizmek yalnızca 1 hafta alır. Bunları çizip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda göndermedikleri için bu proje kaldı. Burası ile ilgili sıkıntıları varsa bize söylemeleri yeterli. Yeter ki burası aynı koşullarda açılsın" diye konuştu.

'AYSULTAN AİLE PLAJI MI OLACAK?'

Aysultan'ın aile plajı yapılacağına dair bilgiler aldıklarını söyleyen Kiriş, "Bizim kulağımıza gelen laflar şu 'Biz burayı aile plajı yapacağız' Antalya'daki plajlar ile ilgili de. Diğer plajları aile plajı değil mi sanki. Sadece burası mı kaldı aile plajına dönüştürülecek. Burada ideoloji yapılmaması lazım. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz burada. Niye burayı siyasete malzeme yapıyorsunuz? Burayı mevcut koşullarıyla kullanmak kaydıyla biz her türlü desteği veririz. Ancak halen bize bir talep gelmedi" dedi.

'TEMEL ATTIĞIMIZLA KALDIK'

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ötelediğini söyleyen Kiriş, "Hal Projemiz vardı. Şimdi yeni bir hareketlenme başladı ama durdu. Alanyaspor Tesisleri bizim için önemli. Alanyaspor'umuzu tekrardan buradan tebrik etmek istiyoruz. Mahmutlar'daki tesisi Alanyasporumuzun bu imajını perçinleyecektir. Aslında keşke onu da belli bir noktaya getirebilselerdi. Bir temel attığımızla kaldık" diye konuştu. 

Kaynak: Alanya Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 08:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83