ALANYA'NIN İMAR ANAYASASI MASAYA YATIRILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi tarafından Alanya’nın 1 / 25000’lik planı çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ALANYA'NIN İMAR ANAYASASI MASAYA YATIRILDI

 Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas, teknik uzmanlar, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve  STK Temsilcileri katıldı.

banner111
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “ şehrin anayasası anlamına gelen ve Alanya’nın tamamını ilgilendiren, 1 / 25000’lik imar planını hayata geçirmeden önce ilgili kişi ve kurum temsilcilerinin görüşlerini almak istedik. Alanya’nın ihtiyaçlarına göre plan şekillendirilecek ve geçmişte yapılan hataların ortadan kaldırılması sağlanacak bu konuda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum “ dedi. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar ise konuşmada 2014 yılında belde belediyelerinin kapanmasının ardından mevcut olan parçalı planları birleştirmek ve planda bir bütünlük sağlamak için bu planı yapmamız zorunlu. Bugüne kadar mevcut olan tüm veriler toplandı ve  2030 yılına kadar ihtiyaca cevap verecek bir plan üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte Alanya’da geçmiş dönemde yaşanan sorunlar ve önümüzdeki süreçteki beklenti ve talepleri almak için bu toplantıyı yapıyoruz “ dedi. 
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas ise, “Bu plan şehrin anayasası anlamına geliyor. Halkın anlayacağı dille, turizm, tarım, ticaret, sanayi, koruma, ulaşım başta olmak üzere her şey bu planda şekillendirilecek. Uygulama ise ilgili belediyeler tarafından 1 / 5000 ve 1 / 1000’lik planlarla yapılacak “ dedi. 
Bilgilendirmenin ardından  toplantıya katılanların görüş ve talepleri alındı.. 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83