Alanya'nın muhtarları yarışacak

Atık pillerin düzenli bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve haneler düzeyinde atık pillerin kaynağında ayrı toplanması çalışmalarına hız verildi.

Alanya'nın muhtarları yarışacak
Alanya Belediyesi Muhtarlıklar bünyesinde atık pil toplama çalışmalarına başladı. Proje kapsamında Alanya Belediyesi tarafından “Muhtarlar Yarışıyor” sloganıyla Alanya genelinde faaliyet gösteren tüm Muhtarlıklara atık pil toplama ekipmanı dağıtıldı. Alanya kent ölçeğinde atık pillerin kaynağında ayrı toplanması projesi kapsamında toplanan atık piller Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine (TAP) teslim ediliyor.

KAMPANYA 2017’NİN SONUNA KADAR SÜRECEK

31.12.2017 tarihine kadar sürecek olan kampanya ile muhtarlıklar bünyesinde toplanan atık piller Alanya Belediyesi tarafından toplanarak, TAP a teslim edilecek. Kampanya süresince İl genelinde en çok atık pil toplayan ilk 5 muhtara TAP Derneği tarafından tablet ödülü verilecek. Proje kapsamında 47 Mahalle Muhtarlığında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş,  “Vatandaşlarımızın evlerinde topladıkları atık pilleri bulundukları mahallenin muhtarlığına getirerek hem çevrenin korunması hususunda yürütülen çalışmalara tam destek sağlanacağını hem de atık pil toplama çalışmalarının verimliliğini artıracağını düşünüyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83