Alanya'nın plan notları onaylandı

Alanya'nın plan notları onaylandı
zmir depreminin ardından belediye meclisinde de aynı konu gündem oldu. Sağlam bina konusunda dikkat çekilen mecliste Alanya’nın tamamını kapsayan plan notları maddesi Cumhur İttifakı tarafından kabul edilirken, CHP yasa mevzuata aykırı olduğu için ret oyu kullandı. Ortağı İYİ Parti ise çekimser oy kullanmayı tercih etti.

Alanya Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclise MHP Grubu'ndan Kerim Aydoğan, AK Parti Grubu'ndan da Arif Tok ile Alper Birer katılmadılar. Toplantıda önce konuşan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, deprem konusunda açıklamalar yapmasının ardından Dim Alacami Mahallesi'ne HES yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"BUNDAN SONRA DA DESTEK VERECEĞİZ"
İYİ Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak da,"Deprem bir gerçek. Yerel yönetimlere düşen görev bundan sonra depreme uygun olmayan binaları engellemek. Kentsel dönüşüme destek veriyoruz. Bundan sonra da destek vereceğiz" diye konuştu.

"RİSKLİ YAPILAR TESPİT EDİLMELİ"
AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise, "Bir blok yıkılıp yanındaki yıkılmıyorsa burada sorgulamamız gereken beton tabutları yapanlara izin verenlerden hesap sorulması gerektiği. Alanya'da riskli yapıları tespit etmek olası zayiatları en aza indirecektir" ifadelerini kullandı. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, kar ve rant düşüncesiyle değil de vicdanlı şekilde davranılırsa İzmir depremi gibi yıkımların önlenebileceğini söyledi.

"YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK"
Güne tekne kazası ile başladıklarını belirten ve bu kazada yaşamını yitiren yolcuya Allah'tan rahmet dileyen Başkan Yücel de, "Son zamanlarda gündem deprem. İzmir depreminin acısını yüreğimizde hissettik. Hala ümidimizi koruyoruz. Bu zor günleri birlik beraberlik ve dayanışma ile aşacağız. Belediye ve AFAD ile yardım kampanyası başlattık. Yardımda bulunmak isteyenler belediye çadırının arkasındaki çadıra teslim edebilir" diye konuştu.

KONUT ALANINA CAMİ YAPIMINA CHP’DEN İTİRAZ
Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen 12 maddenin görüşülmesiyle devam eden mecliste Demirci, bir konut alanında cami yapılması ile ilgili 7'nci maddeye itiraz etti. Yücel de burada bir mescit bulunduğunu, kullanılabilirlik konusunda muvafakatname vereceklerini söyledi. CHP ve İYİ Parti'nin çekimser oy kullandığı madde oy çokluğu ile kabul edildi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE İTTİFAKTAN ONAY, CHP'DEN RED, İYİ PARTİ ÇEKİMSER
İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen kararların görüşülmesi ile devam eden mecliste Alanya'nın tüm mahallelerini kapsayan plan notları konusu da görüşüldü. Demirci'nin itirazının ardından bu konuyla ilgili konuşan Başkan Yücel, "Plan notlarında değişiklikler vardı. Bu plan notlarının düzenlenmesine 2014'te başlamıştı. O zaman da 1 yılı aşmıştı. Güzel sonuçlar olmuştu. Hak, adalet yolunda güzel ilerlemeler yaşanmıştı. Bakanlık ve yönetmeliklerden dolayı bazı değişiklikler oldu. Bunların da birbirine uyum sağlanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilmesi için bazı başvurular yapıldı. Uzun bir zaman aldı. Sonuç olarak çok bahtiyarım. İnşallah bu plan notları büyükşehir belediyesinden de geçer. O zaman adaletli bir şekilde herkes aynı haklarından yararlanabilecek" ifadelerini kullandı. Oylamaya sunulan kararı MHP ve AK Parti grupları kabul ederken, CHP ret, İYİ Parti ise çekimser oy kullandı.

“HER ZAMAN DOĞANIN YANINDAYIZ”
Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün komisyona havale yazılarının görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde konuşan CHP’li Nazmi Zavlak, Dim Alacami Mahallesi'ne yapılacak HES konusunda belediyenin nasıl tavır alacağını sordu. Yücel, "ÇED geldiği zaman Alanya Belediyesi adaletli şekilde karar verir" dedi. Zavlak'ın kişisel görüşünü sorduğu Yücel, "Oradaki yapılan projenin uygulanabilirlik konusunda bilgimiz yok. Her zaman doğanın yanındayız" diye cevap verdi.

“SONUCA VARDIĞIMIZ ZAMAN PAYLAŞIRIZ”
İYİ Parti’li Fikret Arık da Akdağ Kayak Merkezi Projesi’nin hangi aşamada olunduğunu sordu. Yücel, “Sonuca vardığımız zaman hep birlikte paylaşırız. Burası için 40 yıldır hep oldu, olacak denildi. 2021'in ilk çeyreğinde bu güzel sonuca ulaşırız diye düşünüyorum” diye cevap verdi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 01:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83