Alanya'nın tarihi kayıt altına alındı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’e Alanya’nın Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. Yıl dönümü münasebetiyle hazırladığı Alaiye’den Alanya’ya kitabını hediye etti.

Alanya'nın tarihi kayıt altına alındı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’i makamında ziyaret etti. Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki açılış programının ardından ALTSO Başkanı’nı makamında ziyaret eden Rektör Kalan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan da eşlik etti. Ziyarette, Alanya’nın Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. Yılı münasebetiyle editörlüğünü üstlenerek Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi yayın evi tarafından hazırlanan Alaiye’den Alanya’ya adlı kitabın bastırılmasındaki katkılarından dolayı kitabı ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür ederek hediye etti. Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Kalan; “Editörlüğünü üstlenmiş olduğumuz ve Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi yayın evi tarafından hazırlanmış olan Alaiye’den Alanya’ya adlı kitap, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Alanya’sını anlatan üç Alanyalı tarihçi tarafından kaleme alınmış çok kıymetli bir eserdir. Kitap, Alanya tarihi açısından kapsamlı bir çalışmayı içinde barındırıyor” dedi.  “Kitabın hayat bulmasında ciddi katkıları olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına devam eden Rektör Kalan; “Bu sene, Alanya’nın Alaaddin Keykubat tarafından fethinin 800. Yılını kutlamaktayız. Bu kapsamda yapılan çok fazla etkinlik var. Üniversite olarak çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ardından ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise “Böyle bir eseri kazandırdığı için Rektör Kalan’a gerçekten çok teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına başladı. Alanya tarihini anlatan kitabın Alanya için öneminden bahseden Başkan Şahin, “ALKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan’ı odamızda ağırladık. Rektörümüz ile iş birliğinde yürüttüğümüz ortak projemiz olan; geçmişten, günümüze Alanya’mızı anlattığımız Alaiye’den Alanya’ya kitabımızı rektörümüzden aldık. Alanya tarihinin öğrenilmesi açısından özellikle gençlerimiz ve halkımız için büyük önem arz eden kitabımız ile Alanya’mızın kültürel yapısının devamlılığına katkı sunmaya çalıştık. Nazik ziyaretleri için Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’a ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Aslan’a teşekkür ederim. Alaiye’den Alanya’ya kitabımız hayırlı uğurlu olsun.  Her şey Alanya’mız için” dedi.

İlerleyen günlerde İngilizce ve Rusça gibi yabancı dillerde de Rektör Kalan ile birlikte çevirisini yapmak istediklerini ifade eden Şahin konuşmasının devamında; “Alanya sosyal ve kültürel etkinlikler alanında çok önemli. Rektörümüz de her alanda çalışmalar yapıyor ve bizler de kendisiyle koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Sayın Rektörümüz en son KPSS sınavının Alanya’ya alınmasını sağlamak adına bu yoğun temposunda sadece bunun için Ankara’ya gitti yakinen biliyorum hatta Ankara’da buluştuk kendisiyle. Bununla ilgili çok çalışmaları var kendisine çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında her zaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar Rektörümüzün ve Üniversitemizin yanında olduk ve bundan sonra da olacağız inşallah. Bu vesileyle Alaiye’den Alanya’ya kitabımızın tekrar hayırlı olmasını diliyor, herkesi okumaya davet ediyorum” dedi.













Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2021, 21:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83