Alanya'nın yeni belediye meclisi bugün işbaşı yapıyor

Alanya Belediyesinin yeni meclisi bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Alanya'nın yeni belediye meclisi bugün işbaşı yapıyor

31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden başkan seçilen Yücel, yeni dönemdeki ilk meclisi bugün yapacak. Yeni dönemin ilk meclisinde  görev dağılımı yapılacak. 

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından yeni dönemin ilk Alanya Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Rekor bir oy ile yeniden Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel'in başkanlığında başlayacak olan belediye meclisinde Cumhur ve Millet'in listelerinde yer alan meclis üyeleri olacak. 

MECLİSİ KERİM ERTEKİN AÇACAK

Bugün saat 14.00'da yapılacak olan meclis toplantısını en yaşlı meclis üyesi sıfatıyla MHP'li Kerim Ertekin açacak. Meclis toplantısında, Başkan Vekili ve Katip Üyeler seçimi yapılarak meclis oluşturulacak. Daha sonra imar, plan ve bütçe ve çeşitli komisyon üyeliği seçimleri yapılacak. Toplantıda ayrıca, 1 yıl görev yapacak  encümen üyeliği de belirlenecek. 

YÜCEL'İN FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının en önemli bir değer gündem maddesi ise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 2018 yılı faaliyet raporu görüşülecek. Faaliyet raporunun görülmesinde ise yine meclis başkanlığını Yücel'in dışında başka bir üye yapacak. Yücel'in 2018 faaliye raporu yeni seçilen tüm meclis üyelerin daha önceden gönderildi. 

12 İSİM TECRÜBELİ

Yeni dönemin meclisinde ilk kez meclise giren üyelerin yanı sıra deneyimli olan üyeler de bulunuyor. 37 kişiden oluşan meclisin, 21+4'ü Adem Murat Yücel'in ekibi, 12'si Millet İttifakı'nın ekibinden oluşuyor. Meclise giren üyelerden 12'si daha önceden mecliste yer alan isimler olurken, 25 kişi ise yeni dönemin ilk kez meclise giren isimleri oldu.

CUMHUR'DA 15 İSİM YENİ

AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı çatısı altında oluşturduğu meclis üyesi listesinde yer alan Kerim Aydoğan, Alper Birer, Melike Nazifoğlu, Tunahan Kasapoğlu, Mehmet Ali Tekin, Kerim Ertekin, Arif Tok, Adem Er, Mustafa Tuna, Mustafa Toksöz mecliste daha önceden yer almış ve yeni dönemde de meclise giren isimler.  Mehmet Ali Kiriş, Ali Şahin, Paulina Müftüoğlu, Muammer Özbudak, Bilal Azak, Meliha Aras Erdoğan, Mustafa Sünbül, Ahmet Dayanç, Nuri Tokuş, Emine Çalış, Kayhan Balta, Ali Rıza Kayacı, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Şenli ve Fevzi Alaaddinoğlu ise mecliste ilk kez yer alan isimler. 

MİLLET'TE 10 İSİM İLK KEZ MECLİSTE

İYİ Parti ve CHP'nin birlikte hazırladığı meclis üye listesinde de, Erkan Demirci, Hüseyin Yaman meclis tecrübesi olan ve bir önceki dönemde mecliste yer alan isimler. Millet'in meclis üye listesinde ise genç ve siyasi tecrübeleri olan isimler bulunurken, Hasan Can Kamburoğlu, Fikret Arık, Nazmi Zavlak, Hasan Basar, Didem Dim Özaltın, Halit Öztürk, Yılmaz Bağışlar, Hacı Mevlüt Zavlak, Serkan Salvur ve Alper Kan mecliste daha önce yer almamışlardı. 
 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 01:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83