'Alanya savaşta bile böyle bir Haziran görmemişti'

'Alanya savaşta bile böyle bir Haziran görmemişti'
Körfez Savaşı’nda bile Alanya’da bomboş sokaklar görmediğini belirten İyi Parti’li Hacı Mevlüt Zavlak, yaşanan olumsuzluklara rağmen insanların umudunu koruması gerektiğini söyledi.

İyi Parti Meclis Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak, imkanı olan esnafın iş yerlerini açması ve sezon hazırlıklarını yapmasını istedi. Barlar Sokağı yakınındaki boş bir caddenin fotoğrafını paylaşan Hacı Mevlüt Zavlak, “Doğrusu Körfez Savaşı'nda bile böyle bir haziran görmemiştik. Ama felaket tellallığına da gerek yok. En kötü senaryolar zaten hiçbirimizin aklından çıkmıyor. Hal böyle iken negatif düşünüp negatif konuşmanın da kimseye faydası olmayacaktır. İnsanoğlu milyonlarca yıldır başına gelen sayısız felaketi atlatıp varlığını sürdürmeyi başardı. Dünya tarihinde bir seferde elli milyondan fazla insanın öldüğü salgınlarda oldu ama insanlık yoluna devam etti. Covid salgını ile insanlık üzerinde bir korku rüzgarı estiriliyor ve bu korku havası yeni tip yaşam tarzını dayatmak için kullanılıyor. Virüs yok, insanları öldürmüyor demiyorum. Tam tersine bu virüsle insanlar korkutulup öldürülüyor ve özgürlüklerimizden gönüllü olarak vazgeçmemiz sağlanıyor diyorum.
Bizden beklentileri korkmamız ve umutsuz olmamız, umudu olmayan insan teslim olur.
Bunun yerine biz umutvar olmalıyız. Sosyal mesafeyi koruyarak gerekli yerlerde maskemizi takarak hayata devam etmek zorundayız. Bu sezon geçen yılların yanından bile geçemeyecek ama yine de imkanı olan herkes iş yerlerini açmalı ve hazırlığımızı yapmalı. Alanyamızı biraz canlandıralım, çarşı sokak biraz hareket görsün. Güler yüzümüzü, tatlı bir selamı, içten bir hayırlı işleri birbirimizden esirgemeyelim. Birbirimize moral verelim. Bizden on lira destek bekleyen hükümetten turizm sezonunu kurtaracak hamleler beklemek yerine kendi kendimize destek olmanın çarelerine bakalım. Pozitif düşünelim, pozitif konuşalım, sosyal mesafeyi koruyalım. Tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu, umutlu bol kazançlı günler dilerim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2020, 21:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83