Alanya tek vücut oldu

Alanya'da protokol ve halk darbe teşebbüsün ikinci yılında tek vücut olup şehitlerimizi bir kez daha andı

Alanya tek vücut oldu
‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında Alanya’da dün akşam şelale önünden Atatürk Anıtı’na kadar ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Kaymakamlık tarafından hazırlanan program kapsamında yürüyüşün ardından ‘Demokrasi Nöbeti’ tutuldu. Kaymakam Harputlu ve Belediye Başkanı Yücel, yaptıkları konuşmalarında şehitlere ve gazilere minnettarlıklarını bildirdi.

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün darbe girişiminin halk tarafından bastırılmasının ikinci yılında tüm ülkede olduğu gibi Alanya’da da etkinlikler düzenlendi. ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ adı ile yapılan etkinliklerde kapsamında ilk olarak Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Akşam saatlerinde ise İskele Şelale önünde toplanılan halk, Atatürk Anıtı’na kadar ‘Milli Birlik Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda anma etkinlikleri yapılırken 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13’de camilerde sala okunarak ‘Demokrasi Nöbeti’ne başlandı. 
‘DİRİLİŞ DESTANI YAZILDI’
Etkinlikler öncesi bir konuşma yapan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, “Bundan iki yıl önce şehitlerimiz dik duruşlarıyla vatanımıza göz dikenlere derslerini verdiler ve gönüllerimizdeki yerlerini aldılar. Milletimiz atalarına yaraşır bir şekilde diriliş destanı yazdılar. Bundan sonra da bunun gibi bir girişimde bulunacak olanlara fırsat vermeyeceğiz. Gerek güvenlik güçlerimiz gerekse adli birimlerimiz terörün tüm kademeleriyle mücadeleye devam edecektir. Bu süreçte bizler de millet olarak nöbetlerimize devam edeceğiz. Gazilerimizle birlikte tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.
UNUTTURMAYACAĞIZ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de “Yüce Türk Milleti’nin top yekün başlattığı milli mücadele ruhuyla ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar boşa çıkarılmıştır. 15 Temmuz gecesi, vatan ve millet aşkıyla sivil bir direniş başlatarak, vatanımız, bayrağımız, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve yarınlarımız için darbecilere meydan okuyan tüm vatandaşlarımıza minnettarız, şükran borçluyuz. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek, tarih boyunca unutulmayacaktır. Kurumum ve şahsım adına söz veriyorum ki bu gecenin unutulmaması için tüm gayretimle çalışacağım” diyerek başka Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitleri şükranla andı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 07:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83