Alanya THK'da deri skandalı

Alanya THK'da deri skandalı
Her yıl 10-15 bin kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu Alanya Şubesi bu bayramda deri toplayamadı.
Geçmiş yıllarda yapılan düzenli organizasyonla yaylalar, kırsal ve merkez mahallerde dolaşan THK araçları vatandaşların deri bağışını topluyordu. Bu yıl ise sadece Çıplaklı kesim merkezinde THK aracı vardı ve 1 noktada deri toplandı.
2017 yıl ve öncesi yıllarda yaklaşık 15 bin derinin toplandığı Alanya’da THK bu yıl kaç deri toplandığını bile açıklayamadı. Kurban derisi bu yıl sokaklarda toplanmadı. Daha çok diyanet vakfı ve özel izinli firmalar toplama merkezine gelen bağışları aldı. 
THK’nın Alanya Şubesi bayram süresince de çalışmadı. Bağış yapmak isteyenler 513 3966 numaralı telefonu aradığında cevap alamadı. THK Alanya Şube ofisi de kapalıydı, hiç açılmadı. THK Alanya Şubesi’nin bir süredir kapalı olduğunu, genel merkez tarafından atanan yönetimin istifa ettiğini öğrenildi. Halen kimin başkan yada yönetici olduğunun bilinmediği kurumda genel merkezin önümüzdeki günlerde kongre yapacağı öğrenildi.
Bilindiği üzere THK Alanya Şubesi, 2018 yılında Genel Merkez müdahalesi ile genel kurul yapmış, dönemin Emine Keyaoğlu başkanlığındaki yönetimin çalışması engellenmişti. Ardından göreve gelen Metin Akdenizli Başkanlığında THK Alanya Şubesi kurban derisini kokutmuş, müfettiş soruşturması neticesinde Akdenizli görevden alınmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2019, 21:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83