Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu başladı

Alanya Belediyesi, Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’ninişbirliğinde düzenlenen Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu başladı.

Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu başladı
 Bu yıl ilk kez düzenlenen ve yerel yönetimlerin çalışmalarının inceleneceği Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun açılış konferansına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bursa-Yıldırım Belediye Başkanıİsmail Hakkı Edebali, İzmir-Selçuk Belediye BaşkanıDahi Zeynel Bakıcı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu olmak üzere8 farklı ülkeden 82 üniversitenin 264 akademisyeni katıldı. 1-3 Kasım tarihleri arasında devam edecek Sempozyum için 182 bildirim sunuldu.

YÜCEL: “AMACIMIZ, İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİLİMSEL VE DOĞRU BİLGİYE ULAŞMAK”
Alanya’nın yapılmış ve yapılmakta olan projelerini sine vizyonda izledikten sonraAlanya Belediye BaşkanıAdem Murat Yücel, açılış konuşması yaptı. Bilime verdiği değeri kurduğu Akademik Araştırma Merkezi ile gösteren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Bilgi güçtür. Alanya Belediyesi olarak yeri doldurulamayacak tek sermayemizin sizler gibi değerli bilim insanlarının bilgi ve deneyimleri olduğunun farkındayız. Bu bağlamda bu toplantıyı organize etmek için büyük emek harcadık. Bu sempozyumdaki temel amacımız siz değerli hocalarımızı bir araya getirerek, Alanya Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve doğru bilgiye nasıl ulaşabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunmaktır.Değerli Hocalarım, Alanya’daki mevcut iki üniversitemizden ve siz değerli Akademisyenlerimizin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak bizler için büyük önem arz etmektedir.’’dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Kentsel dönüşüm konulu oturumda Moderatör Prof. Dr. Bekir Parlak,Belediye Başkanlarına 20’şer dakikalık süre verdi. Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İzmir-Selçuk Belediye BaşkanıDahi Zeynel Bakıcı ve Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, kentsel dönüşüm projelerini aktardılar.
Oturumu dikkatle dinleyen katılımcılar oturum sonrası belediye başkanlarıyla projeleri hakkında soru-cevap yaparak oturumu sonlandırdılar.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 09:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83