Alanya'ya bağımlılık tedavi merkezi açılıyor

ALANYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan 'Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayaktan Tedavi Merkezi (DAN-TE), aralık ayı içerisinde hizmete açılacak.

Alanya'ya bağımlılık tedavi merkezi açılıyor

 Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayaktan Tedavi Merkezi, bu ay içerisinde hizmete girecek. Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tevfik Yazan, 'Önce İnsan' odaklı hizmet sundukları belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayaktan Tedavi Merkezi oluşturduklarını söyledi.

banner111
Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin eski binasında hizmet verecek merkezde psikiyatri uzmanı, psikolog, hemşire ve 3 yardımcı sağlık personeli olmak üzere 6 sağlık görevlisinin görev alacağını kaydeden Dr. Yazan, "Amacımız, madde bağımlılığı nedeniyle tedavi gören hastalarımızın, maddeden arınmış normal hayatlarına döndüklerinde, madde ile ilişkili eski ortam ve şartlara geri dönmemesini sağlamak" dedi.

Merkezde verilecek hizmetler arasında hem hastalara hem de ailelerine danışma hizmeti de verileceğine işaret eden Dr. Tevfik Yazan, hastalara yönelik resim, el işi, satranç ve spor aktiviteleri gibi terapi hizmetleri verileceğini anlattı. Dr. Yazan, merkezden bireysel başvuru yapan, madde kullanan veya danışmanlık hizmeti almak isteyen kişiler, birinci basamak, acil servis, yataklı tedavi kurumları, danışma hattı ve diğer merkezlerden yönlendirilen bireylerin yararlanacağını söyledi. 

Madde bağımlısı hastaların merkezden hizmet alabilmeleri için, öncelikle Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim ve Tedavi Merkezi'nde tedavi almaları ve vücutlarını bağımlılık yapan maddeden arındırmaları gerektiğine değinen Dr. Tevfik Yazan, hizmet verirken sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içinde olacaklarını belirtti. Başhekim Yazan, merkezin yapıldığı arsanın Zühtiye ve Sabri Hatipoğlu tarafından da bağışlandığını hatırlatarak, Sabri Hatipoğlu'nu rahmetle andıklarını kaydetti.



Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 09:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83