'Alanya'ya Sağlık Araştırma Merkezi açıyoruz'

Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) geleneksel hale getirdiği kahvaltılara devam ediyor.

'Alanya'ya Sağlık Araştırma Merkezi açıyoruz'
ALKOD Başkanı Ömer Göker ve ALKOD üyeleri, farklı sektörden işadamlarını ağırladı. Kahvaltıya Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan ve işadamları katıldı.

Geleneksel hale gelen kahvaltılarda amaçlarının farklı kurum ve kuruluşları yöneticileri ile işadamlarını bir araya getirmek olduğunu belirten Başkan Göker ‘Bu gün Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Tevfik Yazan’ı ağırlayıp kendisinden yeni devlet hastanesi başta olmak üzere çalışmaları hakkında bilgi aldık’ dedi.

GÖKER ‘AMACIMIZ ÖRF ADET VE GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAK’

Göker ‘Alkod olarak amacımız yeni jenerasyonun birbirini tanıması ve kaynaşması, bu bağlamda düzenli olarak kahvaltı organizasyonu yapıp genç işadamlarımızı bir araya getiriyoruz. Bugün konuğumuz Devlet Hastanemizin Başhekimi sayın Tevfik Yazan oldu. Kendisine bizi kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum. Amacımız hemşehrilik bilincini güçlendirip, örf, adet ve anenelerimize sahip çıkmak. Kahvaltımıza iştirak eden tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.

YAZAN: ‘ALANYA SAĞLIK KONUSUNDA TÜRKİYE’DE SÖZ SAHİBİ’


ALKOD ofisinde yapılan kahvaltıda Başhekim Yazan, işadamlarına sağlık konusundaki yenilikler ve Alanya Devlet Hastanesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendisinin eşi vesilesiyle artık Alanya’lı olduğunu ifade eden Yazan şunları söyledi;
‘Alanya iklimi, coğrafi konumu ve yetişmiş eleman potansiyeli ile bir çok ili geride bırakan bir şehir. Sağlık hizmetleri konusunda büyük bir hızla yenilenip gelişiyoruz. Antalya’dan - Anamur’a hatta Sarıveliler - Hadim gibi komşu ilçelerden dahi hasta kabul ediyoruz. Günlük 15 bin kişi civarında bir giriş çıkış oluyor, yeni hastanemizin tam randımanla hizmete girmesiyle bu daha da artacak. Perşembe – Cuma gününe kadar tüm polikliniklerimizin taşınması tamamlanmış olacak. Yeni hastanemizde yatak sayımız 400, bir yıl içinde bunu 500 ün üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Alanya’nın insanı çok yardımsever ve dayanışma duyguları çok güçlü. Söz konusu Alanya olduğu zaman parti ayrımı gözetmeksizin el ele verip canla başka şehrin menfaatleri için herkes çaba gösteriyor’ dedi. 

‘SAĞLIK ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ AÇIYORUZ’
Yazan ‘Bu bağlamda ben başta sayın bakanımız ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan ALTİD Başkanı Sayın Burhan Sili’ye teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile çok uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Son aşamasına geldiğimiz ‘Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi’ sayesinde hem sağlık hem turizme katkı sağlayacağız. Dünyanın farklı yerinden gelen sağlıkçılara eğitimler vereceğiz, bunun yanı sıra tedavi amaçlı gelen hastalar şehir turizmine ortalama 6-7 bin $ katkı sağlayacaklar. Yabancı hasta bakımı konusunda Türkiye’de ilk ikideyiz, hedefimiz birinci olmak’ dedi. 

Yazan ‘Bu kahvaltı organizasyonu için Alkod Başkanımız Ömer Göker beye teşekkür ediyorum, bir kere daha Alanyalıların ne kadar bir birine destek olduğunu görmüş oldum’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 15:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83