"Alanya'ya yeni bir kültür merkezi şart"

II. INES Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi kapsamında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Kerkük ve Musul Meselesi” konulu konferans verdi. Alanya Kültür Merkezi'nde izdiham yaşandı.

"Alanya'ya yeni bir kültür merkezi şart"
II. INES Uluslararası Akademik Araştırmalar Kongresi kapsamında ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Kerkük ve Musul Meselesi” konulu konferans verdi. Konferansa gelen yüzlerce kişi salona sığmayınca ayakta ve koridor boşluğundaki merdivenlere oturarak konferansı takip etti. 

Yaşanan izdiham nedeniyle bir çok vatandaş ise İlber Ortaylı göremeden Alanya Kültür Merkezi'nden ayrıldı. 

Konuyla alakalı bir çok vatandaş tepki gösterirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Erkan Demirci yeni bir salon yapılmasının vakti geldini söyledi. Demirci, "300 kişilik salona 3000 kişi gelince içerisi dışarısı hıncahınç doldu. Yer bulamadığı için dönenleri saymıyorum bile.

Bugünkü konferansta Alanya için içinde bir kaç tane tiyatro, sinema, sergi ve büyük bir konfetans salonu barındıran yeni, büyük ve fonksiyonel bir kültür merkezinin şart olduğu net olarak anlaşıldı. 

Yerel seçim sürecinde bu eksikliği görmüş ve cuma pazarındaki düğün salonunun yenilenerek kültür merkezi olarak kullanıldığı bir görsel de hazırlamıştık.
Adem Başkanın da bu eksikliği gidermek için bir takım projeler üzerinde çalıştığını biliyorum. Daha önce basına verdiği demecinde kültür merkezi yapımı için otogarın yanındaki Fen işleri Şantiyesi'ni düşündüğünü açıklamıştı. 

Doğrusunu söylemek gerekirse şantiye alanı bizim düşündüğümüz cuma pazarına göre konum ve büyüklük olarak daha uygun. Ancak kamuoyunun da bildiği üzere söz konusu alanın Alanya Belediyesi'nden alınması için büyükşehir belediyesince açılmış bir dava halen devam ediyor.  Büyükşehir yetkilileriyle de konuşulmak suretiyle konunun anlatılarak iki belediyenin ortaklaşa bir çalışma yapması halinde sorun tatlılıkla çözümü neden mümkün olmasın?

Böylece Alanya'nın büyük bir eksikliği de giderilmiş olacaktır. Umarım taraflardan birisi bu adımı atar ve modern bir kültür merkezine kavuşuruz. Bu arada Konaklı'da atıl durumda bekleyen çok amaçlı salonda da yapılacak bir proje tadilatıyla büyük bir konferans salonu elde edilmesine bir engel bir durum yok." dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83