Alanya Yeniköy Barajı yükseliyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarımın başkenti Antalya'ya yaptığı yatırımlarla Antalya ve Alanya'nın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Alanya Yeniköy Barajı yükseliyor
Alanya'da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında Alanya'da nasibini aldı.

Alanya'da yapımı devam eden Yeniköy Barajında çalışmaları hızla devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Yeniköy Barajı sulama amaçlı olup, depolanacak su ile Alanya Emişbeleni Beldesi ile Yeniköy ve Toslak mahallelerine ait mevcut durumda 12 bin 360 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır." dedi.

Baraj ulaşım yolu, kret ulaşım yolu, kaya ocağı ulaşım yolu imalatları dolusavak imalatları, derivasyon tüneli imalatlarının tamamlandığını belirten Genel Müdür ACU, "Baraj gövdesinde topuk plağı imalatları, topuk plağı altı ankraj imalatları devam etmekte olup gövde dolgusuna başlanılmıştır." dedi.

Yeniköy Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2018 yılı birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 31 344 960 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Murat ACU, "Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 12:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83