Alanya'yı geyikler bastı

Yıllar önce Milli Parklar ve işadamı Dumlu Özcan'ın katkılarıyla doğaya salınan ve bugün sayıları 200'ü bulan yaban geyikleri, Oba'da halkın ilgi odağı haline geldi.

Alanya'yı geyikler bastı

 Alanya'nın Oba Mahallesi'nde yıllar önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal ile işadamı Dumlu Özcan'ın katkılarıyla doğaya salınan geyikler çoğalınca meraklılarına gün doğdu. Oba Mahallesi'nin yamaçlarında 150 ila 200 arasında yaban geyiği yaşadığını ve hafta sonu bu geyiklerin şehir merkezine çok yaklaşarak bölge sakinlerinin ilgi odağı olduğunu söyleyen Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, "Hafta sonu yaklaşık bir saat geyiklerle haşır neşir olduk.

Bir saat boyunca gütme şansım oldu. Çoğalmışlar, sayıları 150-200'ü bulmuş. Alanya'nın şehir merkezine çok yakın tepelerinde yaşayan yaban geyikleri ve diğer yaban hayvanlarını avcılardan korumamız şart. Bu konuda yerel yöneticilere ve vatandaşlara büyük görev düşüyor. Bu yaban hayvanları Danimarka'da, İsveç'te veya İsviçre'de hem yollarda hem de evlerin önlerinde sürülerle geziyorlar. Bizde neden olmasın. Böylece farklı bir turizm konsepti de geliştirebiliriz, çünkü Avrupa'da bu işin meraklıları milyonları buluyor" dedi.


banner111

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 16:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83