ALANYA'YI TEHDİT EDEN DURUM

Mahmutseydi Mahallesi'nde bulunan çöp depolama alanı kokusu Alanya Merkeze kadar gelemye başladı. Muhtar Kanmaz duruma isyan etti ve acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

ALANYA'YI TEHDİT EDEN DURUM
Alanya Belediyesi, Mahmutseydi Mahallesi, Yumru Tepesi'ndeki bölgeyi 1990 yılından buyana çöp depolama tesisi olarak kullanıyor. Tüm şehrin çöplerini 1990 yılından buyana Mahmutseydi Mahallesi, Yumru Tepesi'ne döken Alanya Belediyesi, 25 yıldır ilkel tesis sayesinde çöp tesisi projesini hayata geçirmemiş. AKP'li Hasan Sipahioğlu döneminde de kullanılan Mahmutseydi Mahallesi'ndeki bu alan da dolmak üzere. Günde 50 ton çöpün döküldüğü Mahmutseydi'de bu çöp depolama tesisi, 2016 turizm dönemi gelmeden doluyor. Bu tesisin dolmasıyla Alanya Belediyesi, çöpünü dökeceği yeni bir alan arıyor.

ALANYA MERKEZDE BİLE HİSSEDİLİYOR

Çöp dökecek yeni bir alan arayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in gözü, Büyükşehir Belediyesi'nin Türkler'e inşa edeceği Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çevrildi. 77 bin 890 metrekarelik alana yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin ne zaman ihaleye çıkarılacağı, ne zaman inşa edilip, hizmete açılacağı merakla konusu. Büyükşehir Belediyesi, Türkler Mahallesi'ne inşa edeceği bu tesisi inşa edip, hizmete açmazsa Alanya turizmi büyük darbe alacak. Çünkü Mahmutseydi Mahallesi'ndeki ilkel şartlardaki çöp depolama tesisinden yayılan kokular, Alanya merkezde hissediliyor. 

TURİZM TEHLİKE ALTINDA

Bu koku nedeniyle insanlar, evlerinin balkonuna bile çıkamazken, Mahmutseydi bölgesinde safari yapan turistler ise pis kokulardan büyük oranda etkileniyor. Kokudan dolayı safari turlarını yarına keserek, Alanya merkeze dönmek zorunda kalan turistler, o bölgeye bir daha gitmiyor. Tesisten yayılan pis kokular, Alanya turizmine darbe vururken, tesisten akan pis sular ise yeraltı su kaynaklarını tehdit ediyor. Tesisteki 6-7 ayrı noktadan akan pis sular, Sugözü Mahallesi'ndeki derelere akarken, su suların doğaya bırakılması ise yeraltı sularına karışmasıyla tehlikeyi ciddi boyutlara taşıyor.

BALKONA BİLE ÇIKAMIYORUZ

Tesiste inceleme yapan Mahmutseydi Muhtarı Mehmet Kanmaz, ilkel şartlardaki çöp depolama tesisinin Alanya'yı her boyutta tehdit ettiğini söyledi. Tesisten yayılan kokulardan dolayı Mahmutseydi, Türktaş ve Dere'de yaşayan insanların balkona çıkamadığını, bu kokuların Alanya merkezde bile hissedildiğini ifade eden Muhtar Kanmaz, "Bu koku Türk turizmine darbe vuruyor. Bu tesis doğaya büyük darbe vuruyor. Tesise gelen çöplerden akan sular, doğaya akıyor. Bu pis sular, yeraltı kaynak sularına karışıyor. Bu nedenle suları kullanırken, aklımıza çöp tesisinden akan sular geliyor" dedi.

YATIRIM ŞART

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e seslenen Muhtar Kanmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Alanya'da yol yapmayabilirsin, yeni su kaynakları bulmayabilirsin, yollar açmaya bilir ve asfalt dökmeyebilirsin. Alanya Yaş Sebze ve Meyve Hali'ni bir yıl sonra inşa edebilirsin ama Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni geciktirmen, doğaya büyük zararlar verir. Tesiste çöp dökecek alan kalmadı. İnsanlar kokudan ölüyor, yeraltı kaynaklarımız kullanılmaz hale geliyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni bir gün önce yaparsanız, Alanyalılar size minnet duyar. Bu tesis bizim geleceğimizdir. Bu tesisi bugün başlayıp, yarın bitirirseniz Alanya turizmini de kurtarırsınız, yeraltı kaynaklarını da. Katı Atık Bertaraf Tesisi, herşeyden önemli. Bu tesisi yaparsanız, insanların da hayatını kurtarmış olursunuz. Lütfen, bu çağrıya kulak verin."

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 16:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83