Alanya'yı ziyaret eden yeni validen önemli mesajlar

Alanya'yı ziyaret eden yeni validen önemli mesajlar
Antalya Valiliği görevine atanan Ersin Yazıcı, ilk resmi ziyaretini Alanya’ya gerçekleştirdi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden Vali Yazıcı, “Bu güzel enerjinizi kaybetmeyin” dedi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği’ndeki görevine başlamasının ardından ilk resmi ziyaretini Alanya’ya gerçekleştirdi. Alanya Kaymakamlığı önünde protokol üyeleri ve kurum amirleriyle tanışan Vali Yazıcı, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’yu makamında ziyaret etti. Daha sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden Yazıcı, Başkan Yücel’den ve Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen’den Alanya hakkında genel bilgi aldı.


ALKÜ VE ALTİD’E ZİYARET

Alanya Belediyesi’nin ardından Başkan Yücel ve Kaymakam Harputlu ile birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Ekrem Kalan’ı ziyaret eden Vali Yazıcı, ardından Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ne (ALTİD) iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Turizmcilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, yakın zamanda pandemi sürecinin geride kalarak turizmde yeniden özlenen günlere dönüleceği yönünde umutlu olduğunu söyledi.

RESTORASYON ÇALIŞMALARINA DESTEK

Vali Yazıcı son olarak Alanya Kalesi’ni ziyaret etti. Teleferik ile tarihi kaleye çıkan Vali Yazıcı, Alanya Belediyesi’nin kalede yürüttüğü restorasyon çalışmalarını yakından inceledi. Tarihin Alanya Belediyesi’nin de destekleriyle bölgede yeniden ayağa kalktığını belirten Vali Yazıcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Başkanımıza, Anıtlar Kurulumuza, Müze Müdürlüğümüze ve diğer tüm ilgili kurumlara bu güzel tarihi ayağa kaldırma çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“ALANYA TURİZMDE EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Tüm dünyanın COVID-19pandemisi ile bir sınav verdiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Alanya Türk turizmi için deniziyle, güneşiyle, kumuyla önemli bir yere sahip. Tüm dünyada bir süreç yaşanıyor. Biz şehir olarak güvenli turizme hazırız. Şu an iyi bir yönde ilerliyoruz. Devlet olarak tüm tedbirlerimizi aldık. İnşallah ilerleyen günlerde misafirlerimizi burada yeniden ağırlayacağız. İngiliz, Alman, Rus misafirleri burada yeniden görmek en büyük arzumuz” diye konuştu.

“BU GÜZEL ENERJİNİZİ KAYBETMEDEN ÇALIŞIN”

Kale ziyaretinin ardından Alanya gezisini noktalayan Vali Ersin Yazıcı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti. Doğru bir ekiple büyük işler başarılabileceğinin altını çizen Vali Yazıcı, Başkan Yücel’e “Bu güzel enerjinizi kaybetmeyin. Başarılı çalışmalarınızın devamını bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 00:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83