ALANYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Çok fazla bilinmeyen bir zaferimiz olan, Kûtü’l-Amare Zaferi’nin 100. Yılı, Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ALANYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Kûtü’l-Amare Zaferi’nin 100. yılı için Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliklerde,  Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müzik Öğretmeni Sedef Tüfekçioğlu yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunması ile başladı. Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Zafer Saruhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in konuşması ile devam etti.

banner111
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Ramazan Tekeli yaptı. Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Tekeli, Kûtü’l-Amare Zaferi’nin 100. Yıl önce İngilizlere yapılan bir savaşın zaferle sonuçlanması olduğunu belirtti. Kûtü’l-Amare Zaferi’ni Çanakkale Zaferine benzeten Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Tekeli, farklı milletlerden insanların aynı amaç için bir araya geldiklerini ve Müslüman Osmanlı ordusunun büyük bir zafer kazandığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “29 Nisan 1916 yılında İngilizlerin “Çanakkale'den sonra büyük hezimet uğradığı ve şanlı tarihimizin her zaman hatırlanması gereken zaferlerinden birisi de “Kûtü’l-Amare Zaferidir. Çanakkale'de olduğu gibi diline, ırkına, memleketine bakılmaksızın, Müslüman Osmanlı Ordusu Irak’ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zaferdir.”

Programda, Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin gösterileri ve öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi, şiirleri ile birlikte program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83