Alanya'da festival coşkusu yarın başlıyor

Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 23-29 Nisan tarihleri arasında çocuklar için düzenlenecek Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, yarın saat 11.30’da Alanya Kültür Merkezi’nde başlıyor.

Alanya'da festival coşkusu yarın başlıyor
Dünya’da çocuklara yönelik kutlanan tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Alanya’da 23-29 Nisan tarihlerinde Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında bir hafta süren etkinliklerle kutlanacak. Festival, yarın saat 11.30’da Alanya Kültür Merkezi A salonunda gerçekleşecek açılış töreniyle başlayacak.

ÜNLÜ YAZAR VE UZMANLARDAN AİLELERE YÖNELİK SEMİNER

Hafta boyunca gündüz çocuklara yönelik etkinlikler yapılırken, akşam saatlerinde de Kültür Merkezi A Salonu’nda ebeveynlere yönelik söyleşiler düzenlenecek. Çocuk gelişimine ve çocuklar ile iletişime yönelik konuların anlatılacağı seminerde alanlarında ses getiren çalışmalar yapmış Psikolog-Yazar Prof. Dr. Acar Baltaş, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat, Oyuncu-Anne Şermin Yaşar, Sinirbilimci Doç. Dr. Serkan Karaismailoğlu, Akademisyen-Anne Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ailelere yönelik bilgilendirmelerde bulunacaklar.

DÜNYA ÇOCUKLARI BU FESTİVALDE BULUŞACAK

Akdeniz bölgesinde bu kadar kapsamlı bir şekilde ilk kez düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde “Barış” teması kullanılacak. Finlandiya, Litvanya, Letonya, Polonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu toplam 7 ülkeden dünya çocukları bu festivale katılmak için Alanya’ya gelecek.

41 BİN 480 ADET KUMBARA ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLDİ

Festival kapsamında şehirdeki ilk ve ortaokul düzeyindeki özel ve devlet okullarının tamamında toplam 41 bin 480 adet kumbara çocuklara dağıtılarak, Alanya Uluslararası Çocuk Festivali öncesi minik öğrencilerin birikim yapması teşvik edildi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK KİTAP FUARI AÇILACAK

Festival boyunca Alanya Kültür Merkezi’nde 23-29 Nisan tarihlerinde çocuklara yönelik kitapları fuarı açılacak. 23 Nisan Pazartesi günü saat 11.30’da açılışı gerçekleştirilecek kitap fuarında 22 yayınevi yer alacak. Her gün 08.30 ila 21.00 saatleri arasında hizmet verecek fuarda sadece çocuk kitapları, ailelere ve eğitimcilere yönelik çocuk gelişim kitapları bulunacak. Öğrenciler kendilerine önceden dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla fuardan istedikleri kitapları alabilecekler.

19 ÇOCUK KİTABI YAZARI ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELECEK

Bir hafta açık kalacak kitap fuarında 19 çocuk kitabı yazarı çocuklarla buluşacak. Yalvaç Ural, Aydoğan Yavaşlı, Burcu Bahar, Nilgün Ilgaz, Aydın Ilgaz, Ali İbrahim Öz, Fatih Erdoğan, Fatih Tuncay, Gönül Simpson, Erkan İşeri, Defne Ongun Müminoğlu, Handan Derya, Esra Alkan, Feyza Hepçilingirler, Ulviye Alpay, Filiz Tosyalı, Özge Bahar Sunar, Nilbanu Engindeniz ve Tufan Çapar bir hafta boyunca Alanya Kültür Merkezi C Salonu’nda minik okuyucularıyla bir araya gelerek hem söyleşi hem de imza etkinlikleri düzenleyecek.

FESTİVALE KATILAMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN GEZİCİ KÜTÜPHANE OLUŞTURULACAK

Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nin sonunda, katılımcı yayınevlerinin kitap desteğiyle oluşturulacak ‘Gezici Kütüphane’, festivale katılamayan ve ulaşımda dezavantajlı konumda olan çocukların 2018-2019 eğitim öğretim yılında Alanya Belediyesi’nin yerinde hizmet anlayışı ile ayağına kadar giderek kitaplardan yararlanmaları sağlanacak.

ÇOCUKLAR TİYATRO İLE ÖĞRENECEK

Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde tiyatro gösterimleri de yer alacak. Tiyatroya büyük önem veren Alanya Belediye Tiyatrosu gösterimlerinin yanı sıra Antalya Devlet Tiyatrosu’na ait çocuk oyunu da gösterime sunularak çocuklara tiyatro bilinci aşılanacak.

DÜNYA ÇOCUKLARI VE YEREL OKULLAR EKİP GÖSTERİLERİ SUNACAK

Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılım sağlayacak ülkelerin çocukları ile yerel okulların minik öğrencileri, hazırladıkları ekip gösterilerini misafirlere sunarak kültürel alışverişin yapılmasını sağlayacak.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZI VE AİLELERİNİ FESTİVALİMİZE DAVET EDİYORUM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Akdeniz bölgesinde ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Çocuk Festivali’ne bütün vatandaşları davet ederken şu ifadeleri kullandı; “Çocuklarımız için bu yıl 23 Nisan’a farklı bir bakış açısı getirdik. Alanya Uluslararası Çocuk Festivalimizde çocuklarımız hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Bunun yanısıra çocuklarımızın ailelerini de unutmadık. Onlarda alanında ses getiren uzmanlarımız tarafından düzenlenecek seminerlere katılabilirler. Bir hafta boyunca sürecek festivalimize bütün çocuklarımızı ve ailelerini davet ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 13:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83