Alanya'da Muz Sempozyumu yapılacak

Alanya Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) ‘Subtropik Koşullarda Muz Yetiştiriciliği’ sempozyumunun arazi ziyaretleri bölümüne ev sahipliği yapacak

Alanya'da Muz Sempozyumu yapılacak
12-16 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da 30. Uluslararası Bahçe Bitkileri Sempozyumu’nun arazi ziyaretleri bölümü 16-17 Ağustos 2018 tarihinde Alanya Muz Üreticileri Birliği’nin ev sahipliğinde Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile Alanya’da gerçekleştirilecektir.
 
15 KİŞİLİK HEYET ALANYA’DA

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük öncülüğünde bugün başlayacak olan sempozyuma Avustralya, Belçika, Brezilya, Burundi, Çin, Fransa, Mısır, Pakistan, Uganda gibi farklı ülkelerden 15 kişilik bilim adamı grubu katılacak. Katılımcılar Alanya’da bilimsel bir gezinin ardından açık ve örtüaltı muz yetiştiricilik alanları, paketleme tesisleri ve Alanya Hali’ni de ziyaret edecekler.

‘AMACIMIZ FARKLI TEKNİKLERİ DEĞERLENDİRMEK’

MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli de yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “MUZBİR olarak kurulduğumuz ilk günden beri bilimsel çalışmalara önem verdik. Bu bağlamda üniversiteler, bilim adamları ve konusunda uzman kişilerle muz yetiştiriciliği ve pazarlama konularında çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeye çalıştık. 16-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan arazi ziyaretleri ile amacımız, farklı ülke bilim adamlarının bilgi ve tecrübelerinden yerinde faydalanarak kendi uyguladığımız üretim teknikleri ile dünyanın farklı bölgelerinde uygulanan teknikleri karşılaştırmalı olarak değerlendirmek ve bilgi alışverişinde bulunmaktır. Bunlarla birlikte ülkemizde de muz üretildiğini ve muz yetiştiriciliğinde dünya standartlarında üretim yapıldığını, muz üretiminde ülkemizin de söz sahibi olduğunu, sempozyuma katılan farklı ülke bilim adamları aracılığıyla tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 18:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83