ALANYA'DA SU SORUNU KALMAYACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya ilçesinde devam eden Alan İçmesuyu İsale hattı ve Arıtma Tesisi inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

ALANYA'DA SU SORUNU KALMAYACAK
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yarımcısı Köksal Buğra Çelik, Şube Müdürleri ve Kontrollük teşkilatı ile birlikte Alanya’da devam eden Alan İçmesuyu İsale hattı ve Arıtma Tesisi inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. İnşaat alanlarında ki incelemelerinin ardından şantiyelere geçen Bölge Müdürü Özgür, işlerin ilerleme seviyeleri hakkında kontrollük teşkilatından bilgi alarak şantiye defterlerini imzaladı.


İncelemelerinin ardından Özgür, Alanya İçmesuyu ve Arıtma inşaat alanlarında inceleme de bulunduklarını söyledi.


Arıtma tesisinde idari binasının birinci kat kolon, kalıp işleri ile havalandırma ve ön klorlama ünitelerinde betonarme imalatlarının devem ettiğini belirten Özgür, “”durultucu tanklarında radye çalışmalarına başlanıldı. Arıtma tesisinin 20 ünitesinde kazı ve drenaj çalışmaları, 4 ünitesinde betonarme imalatları tamamlanmış olup, 11 ünitede de betonarme imalatı çalışmaları devam etmektedir. İşin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 30’dur. Alanya İçmesuyu İsale hattımızda da çalışmalarımız devam etmekte olup, İsale hattında toplam 11 bin 400 metre boru imalatı tamamlanmıştır. İşin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 85’e ulaşmıştır” dedi.


ALANYA İÇMESUYU İSALE HATTI İNŞAATI


Dim Barajı tünel çıkışındaki HES’in vana odasının mansabından branşman ile alınacak 1,761 m3/s’lik debinin içme suyu arıtma tesisine 1600 mm çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesi sağlanacaktır. Alanya’nın 2045 yılı ihtiyacı olan 47 300 000 m³ içme ve kullanma suyu ihtiyacının temini sağlanacak.


ALANYA İÇMESUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATI


Dim Barajı tünel çıkışındaki HES’in vana odasının mansabından branşman ile alınacak 1,761 m³/s’lik debinin içmesuyu arıtma tesisine 1600 mm çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesi sağlanacaktır. Arıtma tesisi 2 kademeli (2*0,87m3/s) olarak toplam 1,74m3/s(150 000m3/gün) kapasiteli seçilmiş projenin ilk önce birinci kademesi (90 000m3/gün) yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83