Alanya’da TAPDK Belgesi başvuruları başladı

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan TAPDK belgesi süre uzatma işlemleri başladı. TAPDK belgesi süre uzatma ve yeni başvuru işlemlerinde yapılan bazı yeni uygulamalarda bu yıl başladı.

Alanya’da TAPDK Belgesi başvuruları başladı

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ,Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14’üncü maddesi doğrultusunda, 2018 yılı ve öncesinde düzenlenen ve 31/12/2018 tarihi itibarıyla geçerliliğini koruyan satış belgeleri için başvuruların 02.01.2019 tarihinde başladığını ve en son olarak 01.04.2019 tarihine kadar 2019 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerektiğini ifade etti. Rüzgar, 2019 yılı TAPDK süre uzatım işlemleri sırasında tütün mamulleri satan market, büfe ve süper market işletme sahiplerinin veya yetkililerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gelerek, 18 yaşından küçüklere yasak olan tütün mamulleri satışı yapmayacakların dair taahhütname imzalamaları gerektiğini de söyledi. İlçe Müdürü Rüzgar, bu işlemleri zamanında yaptırmayan işletmeler hakkında ayrıca yasal işlem yapılacağını açıkladı.

İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar işletmelerin mağdur olmaması için süre uzatma işlemlerinin zamanında yaptırmaları gerektiğini önemle belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Süre uzatım işlemi ve yeni belge başvuruları, İlçemizde Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kabul edilecektir. Süre uzatım işlemi esnasında TAPDK logolu mevcut satış belgeleri, Bakanlığımız logolu satış belgeleri ile değiştirilecektir. Süre uzatım işlemini aşağıda yer alan açıklamalara uygun olarak gerçekleştirmeyen satıcıların belgeleri Kurum hesabına işlem bedelini yatırmış olsalar dahi geçerliliğini yitirecektir.

banner111

Bilindiği üzere, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14'üncü maddesi;

(1) Satış belgelerinin alındığı veya süre uzatım işleminin yapıldığı tarihe bakılmaksızın, faaliyetine devam etmek isteyen satıcılar takip eden yılın Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar süre uzatım işlemini yaptırmak zorundadır. Süre uzatım işlemi; işlemin yapıldığı tarihte geçerli olan süre uzatım işlem bedelinin, Kurumun ilan ettiği banka hesabına Kurum sicil numarası beyan edilerek yatırılması suretiyle yapılır. Son rakamı tek olan yıllarda yapılan süre uzatım işlemlerinde, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen kantin ve sosyal tesis gibi yerler hariç, satıcıların 12 nci maddede faaliyet konusuna göre istenilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya izin belgelerinin Kuruma veya yetkilendirilmiş mercie ibrazı zorunludur. Bu yıllarda, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve/veya izin belgelerini Kuruma veya yetkilendirilmiş mercie ibraz etmeyenler ile ibraz edememe nedenlerini yetkili makamlardan gerekçelendiremeyenlerin süre uzatım işlemi yapılmaz. Süre uzatım işlemi belge üzerinde gösterilir.

(2) Süresi içerisinde süre uzatım işlemini yaptırmayan satıcıların satış belgeleri, süre uzatım işleminin son gününden itibaren otuz gün sonra geçerliliğini kaybeder ve Kurumun internet sitesinde yayımlanır. Bu kapsamdaki satıcılar, süre uzatım tarihinin bitimini müteakiben ürün satın alamaz ve belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde, ellerinde bulunan ürünleri tasfiye etmeye mecburdur. Belirtilen süre zarfında süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyetine devam etmek istemeleri durumunda, yeniden belge almaları zorunludur. Hükümlerini haiz bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83