Alanya’da yabancı abone sayısı rekora koşuyor

Alanya'da 192 bin aboneye hizmet veren CK Akdeniz Elektrik, yabancı abone sayısında 30 bine ulaştı.

Alanya’da yabancı abone sayısı rekora koşuyor
CK Akdeniz Elektrik’in yabancı uyruklu abonelerinin sayısı artmaya devam ediyor. Yabancıların yerleşmek üzere en çok tercih ettiği ilçeler arasında yer alan Alanya’da, farklı milliyetlere sahip abone sayısı 30 bine ulaştı. Antalya, Isparta ve Burdur başta olmak üzere Türkiye genelinde 81 ilde 1,7 milyon aboneye perakende elektrik satışı yapan CK Akdeniz’in Alanya’daki abone sayısı 192 binin üzerinde. Söz konusu rakam içinde yabancıların payı ise yüzde 16’lara ulaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Müdür Erol Değerli, "Antalya gibi turizmin gözbebeği bir ilimizde hizmet vermek bizim için çok değerli. Başta Alanya olmak üzere birçok ilçemize yerleşen çok sayıda farklı milliyetten abonemiz var. Tüm çalışmalarını müşteri memnuniyeti odaklı yürüten bir şirket olarak yabancı abonelerimize de en iyi hizmeti vermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Abonelik, tahsilat ve avantajlı tarifeler gibi konularda personelimizle iletişime geçen yabancı uyruklu abonelerimize yardımcı olmak adına Alanya Müşteri Hizmet Merkezimizde İngilizce ve Almanca bilen personel istihdam ediyoruz. Bu konuda aldığımız olumlu geri dönüşler de bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

"Mağduriyet doğmasın diye 20 TL’nin altına faturalama yapmıyoruz"

Hizmet verdikleri yabancı uyruklu abonelere düzenli olarak hatırlatmalarda bulunduklarını dile getiren Alanya İlçe Müdürü Niyazi İnce ise "İlçemize tatile gelen ve bir süre kaldıktan sonra ülkelerine dönen yabancı uyruklu abonelerimiz, fatura takibi konusunda zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Ülkelerine döndüklerinde gelen fatura, belli bir süre takip edilmeyip ödenmeyince birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Yabancı uyruklu abonelerimizin bu tür durumlarla karşılaşmaması için mevcut aboneliklerine otomatik ödeme talimatı vermeleri veya ilçeden uzun süreli ayrılırken sayaç üzerindeki endeksi faturalayıp ödeyerek ülkelerine dönmeleri yararlarına olacaktır. Biz şirket olarak mağduriyet yaşanmaması için 20 TL’nin altında kullanımlara faturalandırma yapmıyoruz. Bu konuları şirketimize gelen ve işlem yapan tüm yabancı abonelerimize izah ediyor ve anlatıyoruz" dedi.

Ülkesine gitmeden sayaç üzerindeki endeksi okuyup, ödeme yaptığını belirten Ukraynalı Ekaterina Suchkova, "Aklımıza takılan her türlü konuyla ilgili şirket personeline danışıp destek alabiliyoruz. Aldığımız hizmetten ve personelin tutumundan çok memnunum" ifadelerini kaydetti.
Hollanda uyruklu Gerardus Theodoros Mastwijk ise yılın yarısını Alanya’da yarısını ise ülkesi Hollanda’da geçirdiğini belirterek "Personelin uyarısı üzerine sayacımın üzerindeki endeksi ülkeme gitmeden okuyup ödüyorum. Böylelikle Türkiye’ye döndüğümde hiçbir sorun yaşanmıyor. Bizlere her zaman güler yüzlü bir şekilde hizmet veren CK Akdeniz Elektrik personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Merkez hariç 7 farklı noktada hizmet veriliyor

Alanya Kaymakamlığının verilerine göre Alanya’da 79 ülke vatandaşının 37 binin üzerinde taşınmazı bulunuyor. Listede ilk sırada yer alan Rusya'yı Norveç, Almanya, Danimarka, İsveç izliyor. Yerleşik hayata geçen yabancıların büyük bölümü, elektrik aboneliğini kendi üzerine aldığı için bölgede hizmet veren CK Akdeniz Elektrik’in müşterileri arasında yer alıyor. Coğrafi dağılımı oldukça geniş bir alana yayılan ve 70 kilometrelik sahil şeridine sahip ilçede anlaşmalı hizmet noktası sayısı da gün geçtikçe artıyor. Merkez hariç 7 farklı noktada daha NKolay Müşteri İşlem Merkezleri aracılığıyla hizmet verilen Alanya’da, müşteri memnuniyeti şirketin birinci önceliğini oluşturuyor. Avsallar, Konaklı, Saray, Şekerhane, Oba, Cikcilli ve Mahmutlar mahallelerinde anlaşmalı NKolay Müşteri İşlem Merkezleri ile yer alan CK Akdeniz Elektrik, bu merkezlerin sayısını da gün geçtikçe artırmayı hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83