Alanyalı Başkan Uysal'ı Karadenizli sandı

İstanbul’un kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Çelenk sunumu sonrasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal tören defterini imzaladı. Tören sonunda caddede yürüyen Başkan Uysal, yaşlı bir kadınla sohbet ederek, vatandaşlarla ve esnafla el sıkıştı.

Alanyalı Başkan Uysal'ı Karadenizli sandı
İstanbul’un kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Alanyalı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vali yardımcısı, askeri erkan, itfaiye ekibi, zabıta ekibi ve izciler katıldı. Törende İBB Başkanı Uysal tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Başkan Uysal tören defterini imzalayarak bir konuşma gerçekleştirdi.

“Çağdaş medeniyetlerine üzerine çıkmak için kararlılıkla çalışıyoruz”

İstanbul’un kurtuluşu olan bugünü milletçe yad ettiklerini ifade eden Başkan Uysal, “Düşmanı vatanımızdan kovan şanlı ordumuzun başarısı sadece Türk milleti adına değil, yeryüzünün mazlumları adına da kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferi aziz Atatürk'ün çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda taçlandırmak için aynı kararlılık ve azimle çalışıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını bir kere daha hayırlı, rahmetle anıyor aziz hatıralarını yad ediyoruz” dedi.

Başkan Uysal ile yaşlı kadın arasında samimi sohbet

Törenin ardından İBB Başkanı Uysal, itfaiye ve zabıta ekiplerinin selamladı. Ardından da izciler, öğrenciler ve bando takımı ile sohbet ederek onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Gençler Başkan Uysal ile özçekim yapmayı da ihmal etmedi. Başkan Uysal ardından alanın içerisinde elinde İstiklal Marşının yazılı olduğu bir tablo olan yaşlı bir kadın ile sohbet etti. Yaşlı kadının, “Nerelisiniz?” sorusu üzerine Başkan Uysal, “Nereliye benziyorum” diye cevap verdi. Kadın da, “Samsun, Ordu taraflarındansınız” dedi. Bunun üzerine Başkan Uysal, “Deniz var ama o taraftaki değil, Akdeniz'de Antalya Alanyalıyım” demesi güldürdü.

Caddede yürüyen Başkan Uysal esnaf ve vatandaşlarla el sıkıştı

Öte yandan tören alanından çıkan İBB Başkanı Uysal, Başkan Demircan ile birlikte caddeye çıkarak yürümeye başladı. Vatandaşlara selam vererek el sıkışan Başkan Uysal, onlarla sohbet etti. Kaldırımda yürüyen yabancı uyruklu turistlerle de sohbet eden Başkan Uysal, durakta otobüs bekleyen yolcuların yanında giderek otobüslerde bir sorun olup olmadığını da sormayı ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83