Alanyalı mimardan korkutan uyarı

Alanya'da yeni yapılan Ticaret Lisesi Kavşağı'nın sürekli su sızdırması paniğe neden oldu. Mimar Nuket Akın durumun ileride büyük sorunlara yol açacağını söyledi.

Alanyalı mimardan korkutan uyarı
Alanya'da yeni çevre yolunun başlangıç noktası olan Ticaret Lisesi Kavaşağı'nda yapılan köprünün betonları arasından su sızması vatandaşları korkuttu. Yeni yapılan köprünün altına sızan sular özellikle yağışlı günlerde vatandaşların dikkatini çekti. Konuyla ilgili Mimar Nuket Akın bir açıklama yaptı ve yetkilileri uyardı. 

Yağmurlu havada köprüye giderek incelemelerde bulunan Akın, "Köprünün betonunda yoğun bir şekilde izalasyon sorunu yaşanmaktadır." dedi. Bu sızmanın Alanya için ileride büyük sorunlar doğuracağının altını çizen Akın, "Hem su ile yoğun temas eden betonun ve içerisindeki demirin ömrü minimum yüzde 50 kısalır, ancak bunu beklemeden ileride mutlaka tamiri yapılacaktır." dedi.

Tamiri yapılsa bile yine de ciddi bir sorunun Alanya'yı beklediğini belirten Akın, "Bu tamirat işlemi muhtemelen yaz aylarında yapılacak. Çünkü kışın kullanılacak olan malzemeler yağmur altında kullanılamaz. 2 yıl önce tünellerin yaz ortasında bakıma alındığında zaten kötü giden turizm sezonunun nasıl daha fazla kötüye gittiğine şahit olduk. Maalesef bu durumda da karşımıza çıkacak olan tablo farklı olmayacak." dedi.

Akın yetkilileri bir an önce çalışma yapmaya davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83