Alanyalı öğrencilerden Çanakkale klibi

Anadolu Nefesli Beşlisi müzik topluluğu Türkiye’nin dört bir yanında bulunan okullara ve hastanelere giderek özellikle genç yaş grubu için özel etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu etkinliklere son örnek Alanya Şehit Ömer Halisdemir ortaokulunda gerçekleştirdikleri tanıtım konseri ve ‘18 Mart Çanakkale Zaferi, Atatürk'ü ve Şehitlerimizi Anma Günü’ ne özel klip oldu.

Alanya Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda 2015 yılından bu yana, müzik öğretmeni Silvan Güneş'inoluşturduğu okul korosu,  Türkiye'nin en önemli üflemeli müzik gruplarından olan Anadolu Nefesli Beşlisi'nin dikkatini çekti.

Bu vesileyle Alanya Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nun 638 kişilik öğrenci katılımıyla bir araya gelen Anadolu Nefesli Beşlisi, Cem Önertürk (Flüt), Ufuk Soygürbüz (Obua), Kıvanç Fındıklı (Klarnet), Ozan Evruk (Fagot) ve Hüseyin Uçar (Korno)  öğrencilere enstrümanlarını tanıtıp konser verdi. Hayatlarında ilk defa çok sesli müziği canlı olarak dinleme imkanına ulaşan öğrenciler oldukça keyifli anlar geçirdi. Aynı zamanda öğrenciler daha önce hiç görmedikleri enstrümanları tanıma fırsatı elde ettiler.  Anadolu Nefesli Beşlisi'nin konserinin ardından, 638 öğrenci ile birlikte çalıp söylediği 'Çanakkale Türküsü' ile şehitlerin anıldığı sırada duygusal anlar da yaşandı.

Anadolu Nefesli Beşlisi gibi alanlarında uzman müzisyenlerle birlikte klip çekme ayrıcalığına erişen öğrencilerinin çok mutlu olduklarını söyleyen Okul Müdürü Ahmet Ünalan, Anadolu Nefesli Beşlisi'nin okulun tüm öğrencileri ile yaptığı bu buluşmanın düşündüğünden çok daha güzel olduğunu söyleyerek, başta Anadolu Nefesli Beşlisi olmak üzere, okulun müzik öğretmeni Silvan Güneş'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirtti.

Müzik topluluğunun Obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz ise etkinlik ile ilgili olarak; “Anadolu Nefesli Beşlisi olarak elimizden geldiğince müziğin birleştirici ve geliştirici gücünü genç nesillerle paylaşmaya çalışıyoruz. Grup olarak Silvan Güneş’in öğrencilerinin topluca müzik yapma istekleri bizi çok heyecanlandırdı. Konser için gelmiş olduğumuz Antalya’dan Alanya’ya gelerek öğrencilerle çok keyifli ama bir yandan da şehitlerimizi anarak hüzünlendiğimiz bir gün geçirdik. 2015 yılında, yeni kurulan bir okul olmasına rağmen çok başarılı, ilgili, meraklı ve gözleri pırıl pırıl parlayan bir nesil yetiştiren başta okul müdürü Ahmet Ünalan ve tüm çalışma arkadaşlarına derin teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

 

banner111

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 13:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83