ALANYALI TURİZMCİYE MERMİLİ TEHDİT

Antalya'da turizmci Tolga Cömertoğlu'na, 'Battal ağabeyin selamı var, senin korunmaya bizim de paraya ihtiyacımız var. 1 milyon lira vereceksin, vermezsen seni kaçırıp öldüreceğiz' notuyla birlikte tabanca 'mermisi' göndererek tehdit eden biri polis, iki kişinin yargılanmasına başlandı.

ALANYALI TURİZMCİYE MERMİLİ TEHDİT
Ağustos 2014 tarihinde turizimci 38 yaşındaki Tolga Cömertoğlu'nun özel kalem müdürünü arayan bir kişi, iş görüşmesi için randevu talep ederek telefon numarasını bıraktı. Telefon numarasını arayan Cömertoğlu'na, kendisini 'Battal' olarak tanıtan kişi "Sizin korunmaya ihtiyacınız var, güvenlik açıklarınız var. Bizim de işlerimiz kötü. Paraya ihtiyacımız var. Sizden 1 milyon lira istiyoruz. Bunun karşılığında sizi koruyacağız. Vermezseniz sizi arkadaşlara aldırtıp öldüreceğiz' diye tehdit etti. Görüşmeden sonra Kundu'daki Özlü Jandarma Karakolu'na giden Cömertoğlu şikayetçi oldu.

'KARGOYLA MERMİ GÖNDERİLDİ

Şüpheliler, telefonla 7 kez tehdit ettikleri Tolga Cömertoğlu'na 26 Eylül 2014'te kargoyla, 'Battal ağabeyinn selamı var, senin korunmaya bizim de paraya ihtiyacımız var. 1 milyon lira vereceksin, vermezsen seni kaçırıp öldüreceğiz' notuyla birlikte tabanca 'mermisi' gönderdi. Jandarma ekipleri, yaptıkları uzun takibin ardından Mayıs 2015'te polis memuru 31 yaşındaki Fatih K. ile 34 yaşındaki Erdem D.'yi gözaltına aldı. Sorgularının ardın çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan sanıklar hakkında dava açıldı.

SANIKLAR ÖZÜR DİLEDİ

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Fatih K. ve Erdem D. ile müşteki Tolga Cömertoğlu katıldı. Taraf avukatlarının da bulunduğu duruşmada, ifade veren sanıklar, pişman olduklarını söyledi. Tolga Cömertoğlu'ndn özür dileyen her iki sanık, "Olayların bu boyuta geleceğini tahmin edemedik. Özür diliyoruz, tahliyemizi talep ediyoruz" dedi.

CÖMERTOĞLU İFADE VERDİ

İfade veren Tolga Cömertoğlu ise sanıkların aylarca kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söyledi. Sanıkların kendisini toplamda 7- 8 kez aradığını kaydeden Cömertoğlu, "Bana, 'parayı vermezsen seni öldüreceğiz. Anlamıyor musun diyorlardı. Aradıkları telefon numarası hep aynıydı. O531 949 XX XX numaralı telefondan arıyorlardı. Benim telefonum 0532 668 XX XX'dir. Ben bu kişilerin taleplerini yerine getirmedim. Telefon görüşmelerimizden sonra benim adıma şirketime bir kargo geldi. Kargoyu açtığımda içinde bir adet tabanca mermisi ve bir dosya kağıdı çıktı. Kağıtta, 'Battal ağabeyinin selamı var' diye not vardı. Kurşunun üzerinde ise 'Battal Ergin' yazıyordu" diye konuştu.

AĞABEYİ VE ABLASI DA MERMİ GÖNDERİLDİ

Kendisine gönderilen kargoyu jandarmaya götürdüğünü anlatan Tolga Cömertoğlu, şöyle konuştu:

"Bu kargolardan sonra ağabeyim Yıldırım Cömertoğlu ile ablam Nergiz Cömertoğlu'na da birer kargo gönderildiğini öğrendik. Alanya'dan verilen bu kargoların dağıtımı yapılmadan durumu jandarmaya bildirdik. Gelen kargoları jandarma ekipleri huzurumuzda açtı. İçinden bana gönderdikleri gibi birer mermi ile tehdit içerikli yazı çıktı."

ESKİ EŞİNİ DE ARADILAR

Sanıkların, boşandığı eşi C.C.'nin de telefonunu bularak aradıklarını anlatan Cömertoğlu, "Şüpheliler eski eşime 'Tolga'ya, 'Battal ağabeyinin selamını iletin'. Tolga gereğini yapsın' demişler. Tekrar aradıkların da C.C., aramaları reddedip arayan numaraya 'Yanlış kişiyi arıyorsunuz' diye mesaj atmış" dedi.

YILDIRIM CÖMERTOĞLU TANIKLIK YAPTI

Mermi gönderilerek tehdit edilen Tolga Cömertoğlu'nun ağabeyi 47 yaşındaki Yıldırım Cömertoğlu da tanık olarak dinlendi. Sanıkların kardeşini arayarak tehdit edip para istediğini kardeşinden öğrendiğini anlatan Cömertoğlu, "Kardeşim bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yasal işlemleri beklerken 26 Eylül'de kardeşime bir kargo şirketi kanalıyla içinde tehdit mektubu ve mermi bulunan kargo geldi. Kargo şirketinden benim adıma da paket olduğu söylendi. Otelin güvenlik görevlisini alması için gönderdik. Gelen kargonun göndericisi olarak Battal Ergin'in adını görünce kolluk kuvvetlerine ihbarda bulundum. Jandarma huzurunda açıldığında 'Battal ağabeyimin selamını Tolga Bey'e iletin' notu ile bir adet mermi çıktı" dedi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Tutuklu sanık Erdem D.'nin avukatı Zeynep Yeşilırmak, müvekkilinin gönderilen not ve mermiden haberi olmadığını iddia ederek tahliyesini istedi. Fatih K.'nin avukatı ise suçun yağma değil, tehdit olduğunu iddia ederek müvekkilinin cezaevinde tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınarak tahliyesini istedi. Tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 10:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83