Alanyalı üreticiler isyan ettiler

Alanyalı üreticiler İsrail üretimi gübre ve ilaçları kullanmak istemediklerini belirterek, bu ürünlerin toplatılmasını istediler.

Alanyalı üreticiler isyan ettiler
ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla İsrail askerleri tarafından Filistinlilere karşı başlatılan katliama bir tepki de Alanyalı çiftçilerden geldi. 

Çiftçiler adına konuşan Toslak Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Alirıza Selimoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Üreticiler ateş püsküruyor. İsrail'in Gazze'ye yapmış olduğu insanlık dışı saldırılardan dolayı üreticiler olarak sebze tohumlarının ve beslemede ilaçlamada kullanılan kimyevi gübre ilaçların kesinlikle kullanılmamasını, devletimizden bu ürünlerin Türkiye'ye girişinin yasaklanmasını, ilaç ve gübre bayilerinin raflarında bulunan ilaçlarını, tohumlarını yetkili firma sahiplerini arayarak bugünden itibaren raflardan kaldırmalarnı biz üreticilerin bu hassasiyetini dikkate almalarını istiyoruz. Bugün camilerimizde Kudüs'te vefat eden kardeşlerimiz için selalar verildi. Bu tedbirleri almassak yarın bizlerin selasını verecek kimseyi bulamayız. Bu sebepten dolayı herkesin bu konuda hassasiyet gösterdiğini biz üreticiler olarak İsrail'in ve onun yandaşlarının ürünlerini seramıza ekmek gübrelerini ilaçlarını kullanmak istemiyoruz. Bulursan kazanılan parayla Filistinli kardeşlerimizin dökülen kanlarına ortak olmak istemiyoruz. Ülkemizde özellikle kendi Antalya bölgemizde çok değerli tohum firmaları var. Yerli ve milli olan bu Yüksel Tohum, Gento Tohum, Multi Tohum gibi birçok tohum firmalarımız. Devlet olarak millet olarak kendi firmalarımıza sahip çıkalım.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83