Alanyalı üreticiye karlı uyarı

Alanya’da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe doğu ve batı mahallelerinde inceleme gerçekleştirdi.

Alanyalı üreticiye karlı uyarı
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe bu gece için de üreticileri tedbirli olma konusunda uyardı.
KAR yağışının doğu mahallelerinde daha etkili olduğunu belirten Başkan Göktepe, “Dün gece özellikle doğu mahallelerinde etkili olan kar yağışı ve kıyı şeridinden iç kesimlere doğru hava sıcaklığının 2 derecelere kadar düşmesi nedeniyle bugün sahada inceleme gerçekleştirdik. Belli noktalarda hala 5 santimetre kalınlığında kar bulunuyor. İmamlı, Yeşilöz, Özvadi, Büyükpınar ve Hocalar Mahallelerinde bulunan seraların üzerinde de donmuş vaziyette aralıklarla kar bulunuyor” dedi. 

‘ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERİMİZ BİLDİRSİN’

Alanya’da seracılığın en yüksek olduğu batı kesiminden Kayabaşı Mahallesi ile de görüştüklerini belirten Başkan Göktepe, “Batı kesimindeki mahallelerimizde bir sıkıntı yok. Doğu bölgemizde dün akşam etkili olan kar ve sonrasında oluşan fırtına nedeniyle seralarının çatısı çöken, herhangi bir zararı olan üreticilerimizin odamıza müracaat etmelerini rica ediyorum. Gerekli tespiti yaparız” şeklinde konuştu. 

‘BU AKŞAM DA BEKLİYORUZ’

Meteorolojiden alınan yeni verilere göre bu akşam da aralıklı kar yağışı ve fırtına olabileceğini ve hava sıcaklığının iç kesimlerde 1 dereceye kadar düşebileceğini belirten Göktepe, “Yine bu gece için de üreticilerimizin tedbirli olması gerekiyor. Çünkü meteorolojiden aldığımız son verilere göre kıyı kesimlerde hava sıcaklığı 2 derecelere kadar düşecek. Orta kesimlerde ise sıcaklığın 1 dereceye kadar deşeceği verilerde mevcuttur. Bu hususta üreticilerimizin oluşabilecek fırtına ve don riskine karşı seralarını kapatması, gerekli ısıtma tedbirlerini almasını önemle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.




Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83