Alanyalı Uysal'ın eski koltuğuna kim oturacak?

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş'ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğu boş kaldı. Peki bu ilçe için seçim ne zaman yapılacak? Başakşehir'in yeni başkanı kim olacak?

Alanyalı Uysal'ın eski koltuğuna kim oturacak?
İşte adı dillendirilen isimler ve seçimin detayları... 

Kadir Topbaş’ın istifası ile boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna, İBB Meclisi’nde dün yapılan seçimin ardından Başakşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal oturdu. AKP’nin adayı Uysal, 308 üyenin oy kullandığı Meclis’teki üçüncü tur oylamada 179 oy aldı. CHP’nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. 4 oy da geçersiz sayıldı. Dün görevini, İBB 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'den devralan Uysal bugün de ilk mesai gününe başladı. 

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK? 

Mevlüt Uysal’ın ardından Başakşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı ise merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, Başakşehir Belediye Başkanlığı için seçim süreci henüz resmi olarak başlamadı. Pazartesi günü Başakşehir Kaymakamlığının seçim için düğmeye basması bekleniyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, yeni Belediye Başkanı’nı seçmek üzere Başakşehir Belediyesi Meclis’ini toplantıya çağıracak. Kaymakamlığın; Başakşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi için belediye meclisini, 4 Ekim Çarşamba ya da 5 Ekim Perşembe günü toplantıya çağırması bekleniyor. 

SÜRPRİZ OLMAZSA AKP’NİN ADAYI İLK TURDA BAŞKAN SEÇİLECEK 

Belirlenecek tarihte ise belediye meclisi seçime gidecek. 37 sandalyeli Başakşehir Belediyesi Meclisi’nde 25 AKP’li, 12 de CHP’li üye var. Buradaki seçimin ilk iki turunda da 3/2 kuralı uygulanacak. Yani, 25 oy aranacak. Bu da büyük bir sürpriz olmazsa AKP’nin göstereceği adayın ilk turda başkan seçilmesi anlamına geliyor. 

ADAYLAR KİM? 

Belediye meclisindeki tüm üyeler başkanlığa aday olabiliyor. AKP’nin adayı henüz belli değil. Ancak kulislerde AKP’nin Başakşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için iki isim ön plana çıkıyor. Bunlardan birisi 36 yaşındaki İstanbul doğumlu Kağan Şahin. Diğeri ise 40 yaşındaki Düzce doğumlu Cüneyt Yılmaz. Aslında sembolik olarak gösterilecek olan CHP’nin adayı ise yarın açıklanacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83