Alanya’nın imarı masaya yatırıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Alanya’nın 1 / 25000’lik planı üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Alanya’nın imarı masaya yatırıldı
Alanya Belediyesi’nin talebi üzerine Alanya’nın 1 / 25000’lik imar planının son koordinasyon toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in İmar Danışmanı Feridun Uyar, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Kerim Başkaptan ve komisyon üyeleri, Alanya Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Melike Nazifoğlu ve komisyon üyeleri ile teknik uzmanlar katıldı.

Gün boyu süren toplantıda Alanya’nın tamamını ilgilendiren, 1 / 25000’lik imar planının detayları üzerinde görüşmeler yapıldı. 2014 yılında belde belediyelerinin kapanmasının ardından mevcut olan parçalı planları birleştirmek ve bütünlük sağlamak için bu planda bugüne kadar mevcut olan tüm veriler toplandı. Alanya’nın 2030 yılına kadarki ihtiyacına cevap verecek bir plan üzerinde çalışmalar başlatıldı. Bu süreçte Alanya’da geçmiş dönemde yaşanan sorunlar ve önümüzdeki süreçteki beklenti ve talepler alındı. Son koordinasyon toplantısında çıkacak sonuçlar ve alınacak kararların ardından Alanya’nın 1 / 25000’lik imar planının Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayındaki meclis toplantısına getirilmesi amaçlanıyor.

1 / 25000’lik bu plan şehrin anayasası anlamına geliyor. Turizm, tarım, ticaret, sanayi, koruma, ulaşım başta olmak üzere her şey bu planda şekillendirilecek. Bu planın mecliste onaylanmasının ardından uygulama ise ilgili belediyeler tarafından 1 / 5000 ve 1 / 1000’lik planlarla yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83