Alanya’nın parklarına su kabağı ektiler

Alanya Kent Konseyi’nin başlattığı ‘Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden de destek geldi.

Alanya’nın parklarına su kabağı ektiler
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan İle birlikte Oba Tosmur Sahil Yolu’ndaki yeşil alan ve parklara Alanya Su Kabağı fidanlarını dikti. Etkinliğe Atatürk Orta Okulu İzci Oymağı Öğretmenleri Hatice Yaman ve Alanya Şube Müdürü İlyas Şirin de katıldı. Güney ve Özcan izcilerle birlikte su kabaklarını toprakla buluşturdu.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan su kabağı projesinde emeği geçenlere teşekkür ederken şunları söyledi; “Alanya’nın mahallelerinde su kabağı yetiştirmek eski bir gelenektir. Su kabağını şehrin birinci tanıtım ürünü haline getirmek projemizdeki başlıca amacımız. Su kabağını ekerek fidan oluştuktan sonra bunları köylülere, halkımıza, turizmcilere dağıtacağız. Projenin daha ileriki aşamasında Türkiye’de kalan ustalarla bir workshop halinde Alanya’da süsleme sanatını göstereceğiz” dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise, “Alanya’ya özgü geleneksel hale gelen ürünleri yaşatmak ve bu konuda yapılacak etkinliklere her zaman destek vereceğiz. Kent Konseyi’nin bu kapsamda yaptığı Alanya Su Kabağı projesine sonuna kadar destek veriyoruz. Alanya’da büyükşehirin sorumluluk alanındaki yeşil alan ve parklarda su kabağı fidanlarını dikeceğiz. Etkinliğimize katılan Atatürk Orta Okulu İzci Oymağı’na da teşekkür ediyorum“ dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83