ALANYA’NIN ŞAKAYIK ÇİÇEKLERİ TANITIM YÜZÜ OLDU

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde çiçek kursuna katılan engelli birey ve yakınları tarafından ipek kozasından üretilen şakayık çiçekleri EXPO 2016’nın tanıtım yüzü oldu.

ALANYA’NIN ŞAKAYIK ÇİÇEKLERİ TANITIM YÜZÜ OLDU
Alanya Koza Ürünleri El Sanatları Kooperatifi üzerinden EXPO 2016’ya satılan şakayık çiçekleri, sadece engelli birey ve yakınlarına gelir sağlamakla kalmıyor aynı zamanda Alanya’nın tanıtımına uluslararası katkı sağlıyor.

Expo2016’nın misafiri olan tüm heyetlere verilen şakayık çiçeklerinin üretim hikâyesini filmleştirmek için gelen EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla ilişkiler direktörlüğü çalışanı Güngör Bahçacı ve ekibi Engelsiz Sanat Atölyesinde El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak eşliğinde atölye çalışmalarını yerinde görüntüleyerek şakayık çiçeğini üreten engelli birey ve yakınları ile röportaj yaptı.

Atölye ziyareti sırasında EXPO 2016 temsilcilerine çalışma hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Belediye olarak her daim engelli vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşmaları için onları desteklemeye çalışıyoruz, sanat atölyemizde keyifli ve kaliteli zaman geçirirken; el emeği göz nuru üretim yapılıyor. Bu ürünlerin ekonomik pazarda değerlendirebilmeleri için EXPO 2016 kanalını kooperatif üzerinden hayata geçirdik, böylece hem üretim hem de pazarlama zincirinin halkalarını tamamlamış olduk.” dedi.

Başkan Yardımcısı Yüksel; yapılan çalışmanın tam olarak sosyal innovasyon olduğunu ve sürdürülebilirliğinin olmasının yanı sıra, yabancı heyetlere şakayık çiçeklerinin hediye edildiği ve heyetlerin vasıtası ile kentimizin uluslararası tanıtımına da katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 10:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83