Alanya'nın yeni çevre yolunu incelediler: Eksikler çok!

Yeni açılan çevre yolunda incelemelerde bulunan MHP Alanya İlçe Teşkilatı yolun acele ile açıldığını ve gerekli önlemlerin alınmadığını söylediler.

Alanya'nın yeni çevre yolunu incelediler: Eksikler çok!

Alanya Ticaret Kavşağı'ndan başlayan yeni çevre yolunun ilk etabı olan kısım Cikcilli-Oba etabı tamamlanarak geçtiğimiz günlerde trafiğe açılmıştı. Alanya trafiğini rahatlatacak olan yeni yolda kısa süre içerisinde bir çok kaza gerçekleşti. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde de Cikcilli Mehmet Emine Öncü Okulu ile Hacıbaba Mezarlığı arasında bir kaza yaşanmış, okuldan çıkıp evine gitmek isteyen bir öğrenciye araba çarpmıştı.

banner111
Kazaların ardı ardına gelmesi üzerine vatandaşlar isyan ederek, yolun tam hazır olmadan trafiğe açıldığını ve üstgeçit yapılması gerektiğini savunmuşlardı.

Bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Sünbül ve beraberindeki heyet yeni çevre yolunda bir takım incelemelerde bulundular.  

İncelemelerin ardından bir açıklama yapılarak şu öneriler sunuldu:

"Alanya İlçe Teşkilatı olarak, yeni açılışı yapılan 50 metrelik çevre yolunda, son günlerde meydana gelen kazalar sebebi ile incelemelerde bulunduk. 
Kazaların ve trafiğe açılan bölümlerde yapmış olduğumuz incelemelerde, trafik işaret ve işaretçilerinin olmadığı, yaya geçitlerinin oluşturulmadığı, trafik sinyalizasyonunun yapılmadığı, yol aydınlatmalarının ise faaliyete geçmediği, kavşaklardaki kontrolsüzlüklerin görüldüğü, tarafımızca oluşturulan heyetimizce tespit edilmiştir.  Öncelikle, yeni yapılan çevreyolunun açılmış bölümünde, eksikliklerin derhal giderilmesi gerektiği, yayaların can güvenliği için üst geçitlerin ivedilikle yapılması ve yapılana kadar da yetkililer tarafından yaya geçiş güzergahlarına ciddi tedbirlerin alınması zaruri hale gelmiştir.  Bizler MHP Alanya İlçe Teşkilatımıza ulaşarak, yeni yapılan çevre yolunun açılan kısmında ki yaşanan sıkıntıları bizlere aktaran vatandaşlarımızın haklı serzenişlerinin takipçisi olacağız. Buradan yetkililere bir kez daha seslenerek, yeni yapılan çevre yolunun açılan kısmında, eksikliklerin derhal giderilmesi gerektiği, giderilene kadarda yol güzergahında 7 / 24 önlemler alınarak, yaşanacak kaza ve can kayıplarının önüne geçilmelidir. Bu saatten sonra yaşanacak kazalar ve can kayıplarının vebali, alelacele yolun açılmasına baskı yapan ve müsaade edenlerin olacaktır.  Vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça bu yolu kullanmamalarını öneriyor, kullandıkları takdirde de bu güzergah üzerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83