Aleksey Yerhov: Türkiye tatilinde koronaya yakalanma ihtimali düşük

Sputnik haber ajansına konuşan Aleksey Yerhov, pandemiye rağmen Rusların kitleler halinde Türkiye'ye tatile geldiğini anımsattı. Geçtiğimiz yıl 2 milyon Rus'un Türkiye'yi ziyaret ettiğini kaydeden Yerhov, ''Pandemi koşullarında, yerel makamlar, yabancı turistlerin güvenliğini ve sağlığını sağlamak için bir dizi önlem geliştirmişti. Özellikle, havalimanından plaja kadar tüm tesislerde sıkı sosyal mesafe ve maske zorunluluğu kuralları getirilmiş, hastalananların derhal karantinaya alınması ve diğer tedbirler sağlanmıştı.Bu sayede, 1.5 milyonu aşkın Rus turist içinden Antalya ve Muğla bölgelerinde sadece 438 koronavirüs vakası tespit edildi, 11 kişi hayatını kaybetti. Belki gözden kaçanlar olmuştur, dönüş yolunda koronavirüs kapanlar da olmuştur. Ama genel olarak Türk makamlarının aldığı tedbirler etkinliğini gösterdi.'' diye konuştu.

Aleksey Yerhov: Türkiye tatilinde koronaya yakalanma ihtimali düşük
İstanbul'da Rus turistlere saldırı olayı

Ağustos-aralık arasındaki dönemde Türkiye'yi ziyaret eden turistlerden sadece yüzde 0,027'sinin koronaya yakalandığını kaydeden Yerhov, ''Bu da Türkiye tatilinde koronaya yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.'' dedi.

İstanbul'a üç Rus turiste bıçaklı saldırı düzenlenmesi ile ilgili de konuşan Aleksey Yerhov şunları söyledi:

''İstanbul Başkonsolosluğumuzun verdiği bilgiye göre erkek olan vatandaşımız taburcu edildi bile. İki kadın vatandaşımız ise hastanedeler ve sürekli olarak doktor gözetimi altındalar. Akrabaları da onları ziyaret edebildi. Yakında kadın vatandaşlarımızdan birinin taburcu edilmesi planlanıyor. Elbette bıçak yaraları çok ciddidir ve iyileşme süreci biraz zaman alacak. Onlara acil şifalar diliyoruz. Başkonsolosluk çalışanları onlarla sürekli temas halindeler.

Şunu söylemek gerekir ki, bu tür olaylar daha önce de yaşandı. Örneğin beş yıl önce, ben İstanbul Başkonsolosuyken, Avrupalı mevkidaşlarımdan biri, neredeyse iki metre boyunda yapılı biri olmasına rağmen, şehrin en canlı caddelerden biri olan İstiklâl’de güpegündüz genç bir holiganın saldırısına uğramıştı. Bir keresinde de başka bir başkonsolosluk binasının önünde, hatta hemen merdivenlerinde bir insan vurulmuştu. Hem de bu her zaman kalabalık ve canlı bir yer olan Taksim Meydanı’na 300 metre mesafede oldu. İstanbul’da da her yerde olduğu gibi suç oranının yüksek olduğu mahalleler var ve biz turistlerimize, özellikle karanlık saatlerinde oraya gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Her zaman makul önlemler alınmalı, özellikle de tanımadığınız bir ülkedeyseniz.''









Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 14:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83