ALKÜ bir değişim programını daha uygulamaya koydu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında “FreeMover Değişim Programı” (Misafir Öğrenci Değişim Programı) uygulamasını başlattı.

ALKÜ bir değişim programını daha uygulamaya koydu
 FreeMover Değişim Programı ile yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin, başka bir ülke üniversitesinde bir dönem veya bir akademik yıl için öğrenim görmelerini sağlayan, aynı şekilde yurt içinde eğitim gören öğrencilerin, yurt dışındaki üniversitelerde bir dönem veya bir akademik yıl için, misafir öğrenci statüsünde öğrenim görmelerinin sağlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Leyla Harputlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde 2016 yılında başlatılan uluslararasılaşma faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında uygulanmaya başlanan FreeMover Değişim Programı’nın Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarından farklı olarak herhangi bir ikili işbirliği anlaşması şartı aranmaksızın, tüm dünyadaki üniversiteler ile öğrenci değişimine imkan sağlaması açısından çok önemli bir işlevi olduğunu belirtti. ALKÜ öğrencilerinin yurt dışı imkanlarından azami ölçüde yararlanmasını sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Prof. Dr. Harputlu, “Öğrencilerimiz, bu alanda da ALKÜ’lü olmanın ayrıcalığını yaşıyor” dedi. “Üniversitemiz uluslararasılaşma adına önemli adımlar atmaya bundan sonra da devam edecektir“ diyerek sözlerine devam etti. 
Prof. Dr. Harputlu, öğrencilerin herhangi bir değişim programına dahil olmadan (Erasmus ve Mevlana gibi) yurt dışında diledikleri üniversite ile iletişime geçip o üniversitede, bir veya iki dönem eğitim görmelerini sağlayan FreeMover Programı’nın alt yapısının hazır olduğunu ilk defa 2019 yılında uygulamaya geçirileceği müjdesini verdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83