ALKÜ'de işçiler için toplu sözleşme imzalandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası Antalya Şubesi (Tez-Koop-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

ALKÜ'de işçiler için toplu sözleşme imzalandı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü Senato Salonu’nda imzalanan toplu iş sözleşmesine, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, Tez-Koop-İş Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir ile işçi ve işveren temsilcilerinin komisyon üyeleri katıldı. “ALKÜ Ailesi’nin her ferdinin mutluluğu bizim için önemlidir” diyen Rektör Kalan, “Bütün çalışanlarımızı desteklemek, özlük haklarını iyileştirmek ve işçilerin özlük haklarının korunması noktasında biz yöneticiler elimizden gelen gayreti göstermekle mükellefiz. Çalışanlarımızın mutlu olması işlerindeki verimliliği de artırıyor. Hepimizin amacı devletine ve milletine en iyi şekilde hizmet etmektir. Bu maksatla bizde ALKÜ yönetimi olarak mümkün mertebe gelen talepleri olumlu bir şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduk. Hem devletimizin hem de çalışanlarımızın menfaatini gözeterek, sendika temsilcileri ile çalışanlarımız için en iyi şartlarda anlaşmış bulunuyoruz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Tez-Koop-İş Antalya Şube Başkanı Barış Özdemir de, “Tez-Koop-İş Sendikası olarak İşçi arkadaşlarımız için güzel bir sözleşme imzaladık. Bu sözleşmenin tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
ALKÜ’LÜ İŞÇİLER DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞACAK

ALKÜ’de işçi statüsünde çalışan işçilere yönelik sendika temsilciler ile imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldı. 01.01.2020 – 31.12.2021 tarihleri kapsayacak sözleşme gereği 01.01.2021 tarihinde işyerinde çalışmakta olan işçilere, 4+4+enflasyon farkı oranında zam yapıldı. Sözleşme kapsamında işçiler, 52 gün tediye ve yılda iki kez 2 maaş ikramiye alabilecek. Bunların yanı sıra işçilerin, her yıl giyim, taşıt, yemek, aile ve çocuk yardımı, öğrenim yardımı, bayram yardımı, yakacak yardımı ve diğer sosyal haklarında da önemli iyileştirmeler yapıldı.



Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 14:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83