ALKÜ'den açıklama: Bayrak indirme vakasını kınıyoruz

Alanya'da bugün Türk bayrağını indirmeye çalışan şahsın ALKÜ'de öğrenci olmasının öğrenilmesinin ardından ALKÜ Rektörlüğü'nden bir açıklama geldi.

ALKÜ'den açıklama: Bayrak indirme vakasını kınıyoruz
Olay, sabah saatlerinde Alanya Otogarında meydana geldi. Akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen 23 yaşındaki Azim Y.A. Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanmaya başladı. Durumu fark eden çevredekiler ve belediye çalışanları, üniversite öğrencisini bulunduğu yerden indirerek linç etmek istedi. Vatandaşlar daha sonra ihbar üzerine olay yerine gelen polise şahsı teslim etti. Gözaltına alınan Azim Y.A'nın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürelen Azim Y.A.'nın Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)'nde Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi. Aslen Kayseri'nin Yahyalı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen şahsın, sosyal medya hesaplarında kendini 'mehdi' ilan ettiği videoları ise dikkat çekiyor. 

ALKÜ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili ilk açıklama ALKÜ Rektörlüğünden geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Alanya Otogarında bu sabah saatlerinde Üniversitemizde eğitim görmekte olan Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Azim Yaşar A. tarafından elim bir girişimde bulunularak şanlı bayrağımıza kabul edilemez bir saygısızlıkta bulunulmuştur. Kendisini Mehdi ilan eden ve akli dengesinin yerinde olmadığı anlaşılan ancak asla mazereti ve açıklaması bulunmayan elim vakayı şiddetle kınar, adli ve kolluk kuvvetlerine intikal etmiş olayın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla ilan ederiz."

MANİSA'YA SEVK EDİLDİ
Polis merkezine götürülen Azim Yaşar A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Azim Yaşar A., çıkarıldığı mahkemece Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 18:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83